Кіровоград: у міській раді говорили про спорт та здоровий спосіб життя

Червень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

Сьогодні, 18 червня, у Кіровоградській міській раді відбулася прес – конференція начальника відділу фізичної культури та спорту Олександра Куценка.

Відповідно до міської програми «Центральний регіон – 2015» на 2013 рік, повідомив Олександр Куценко, було заплановано виконати будівництво чотирьох та реконструкцію п’яти спортивних майданчиків.
У квітні 2013 року в рамках проведення Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» в місті споруджено 8 спортивних майданчиків. Загалом з початку року вже збудовано 10 та реконструйовано 3 спортивні майданчики. На дані цілі використано з міського бюджету 17,5 тис. грн. Протягом 2012 року споруджено 12 та реконструйовано 5 спортивних майданчиків. З кожним роком збільшується кількість спортивних майданчиків та місць для занять фізичною культурою і спортом, наголосив Олександр Куценко.
На сьогодні в парку культури та відпочинку «Ковалівський» функціонує скейтпарк для занять екстремальними видами спорту. Будівництво якого стало можливим завдяки перемозі проекту Кіровоградської міської ради «Розвиток сучасних молодіжних видів спорту шляхом створення скейтпарку в місті Кіровограді» в обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування в 2012 році. Фінансування проекту здійснювалося з міського та обласного бюджетів і склало відповідно 128,609 тис. грн. і 150,0 тис. грн.
Олександр Куценко повідомив, що за кошти інвесторів збудовано сучасний міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям «Енерго-Спорт» (вул. Велика Пермська, 7), майданчик зі «Street Workout» для занять екстримальними видами спорту (набережна по вул. Великій Пермській, 3) та виконано капітальний ремонт спортивної зали факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
З початку 2013 року в парку культури і відпочинку імені 50-річчя Жовтня збудовано асфальтовану доріжку для катання на роликових ковзанах і скейтах, виділено земельну ділянку площею 1,2 га для зведення сучасного льодового палацу, відповідно до Державної цільової соціальної програми «Хокей України», у ЗОШ «Мрія» збудовано сучасний універсальний спортивний майданчик зі штучним покриттям.
19 червня Олександр Куценко запросив усіх мешканців міста Кіровограда у парк «Перемоги» на відкриття першої в місті велосипедної доріжки. Окрім цього, до кінця поточного року планується реконструкція спортивної зали «Енерго-Спорт», будівництво сучасного спортивного майданчика в ЗОШ № 20, будівництво футбольного поля зі штучним покриттям на стадіоні «Зірка» та будівництво трьох сучасних фітнес-центрів.

за матеріалами

фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool