Кіровоград: святкові заходи до дня народження Генріха Нейгауза (фото)

Квітень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 1451 | Коментарі: 0

В нашому місті відбудуться святкові заходи до 125-річчя з дня народження відомого піаніста та педагога, повідомляє «FOTOINFORM».

Сьогодні, 9 квітня, у міській раді відбулася прес-конференція начальника відділу культури та туризму Анни Назарець, яка розповіла журналістам про святкові заходи, які відбудуться в нашому місті під час святкування 125-річчя з дня народження відомого піаніста та педагога Генріха Нейгауза.
 

Розміщуємо святкову программу.

11 квітня
о 10.00 – Міжнародна науково- практична конференція «Г.Г. Нейгауз в контексті світового виконавського мистецтва». Захід проходитиме в актовому залі Кіровоградської музичної школи № 1 ім. Г.Г. Нейгауза. Для виступу з доповіддю запрошено Галину Кротес – доктора філософії, викладача Королівського університету із Великобританії.
о 12.00-покладання квітів до меморіальної дошки на будинку де народився Генріх Нейгауз – вул. Калініна, 26
о 14.00 – відкриття пам’ятної дошки Г.Нейгаузу на фасаді будинку музичної школи № 1 ім. Г.Г. Нейгауза. Дошка виготовлена кіровоградським скульптором Віктором Васильовичем Френчком за рахунок спонсорської допомоги.
о 14.30 – концерт учнів та викладачів музичної школи за участю Камерного оркестру Кіровоградського музичного училища, художній керівник Наталія Хілобокова
о 16.00 – в концертній залі Кіровоградського музичного училища (Євгена Маланюка,4) відбудеться презентація книги кандидата мистецтвознавства, викладача музичного училища Марини Долгіх «Нейгаузи: варіації на Єлисаветградську тему».
о 17.00 – в цьому ж залі відбудеться творча зустріч з онуком Г.Нейгауза – президентом Всеізраїльського музичного центру «Neuhaus», публіцистом, піаністом Генріхом Станіславовичем Нейгаузом.
о 18.00 – концерт лауреата міжнародних конкурсів, асистента кафедри фортепіано Московської державної консерваторії ім. П.І. Чайковського Дмитра Людкова

12 квітня
11.00 – майстер клас народної артистки Росії, професора Московської державної консерваторії ім. П.І. Чайковського, учениці Г. Нейгауза Маргарити Федорової – актова зала музичної школи № 1
16.00 – відкриття погруддя Г.Нейгаузу- територія Кіровоградського музичного училища
17.00 – в концертній залі Кіровоградського музичного училища – урочистості та відкриття Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам’яті Г.Нейгауза в рамках якого відбудеться концерт Заслуженого артиста України, лауреата міжнародних конкурсів, професора Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Юрія Кота та симфонічного оркестру Кіровоградського музичного училища, художній керівник та диригент-Заслужений діяч мистецтв України-Лариса Голіусова.

13 квітня
З 10.00 – конкурсні прослуховування (концертна зала музучилища);
о 18.00 - концерт Заслуженого артиста України, професора Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка –Йожефа Єрміня

14 квітня
З 10.00 – продовження конкурсних прослуховувань
18.00 – урочисте закриття конкурсу, нагородження та концерт переможців
Крім цього, відзначила Анна Назарець, протягом 11-14 квітня з 10.00-17.00 будуть діяти виставки в музеї музичної культури ім. Кароля Шимановського «Генріх Нейгауз та Кароль Шимановський», в народному меморіальному музеї Г.Нейгауза «Генріх Нейгауз – традиції та сучасність», в камерній залі Кіровоградського музичного училища «Генріх Нейгауз і наш край: історія та сучасність»

Ігор Філіпенко, фото автора.

Кіровоград: святкові заходи до дня народження Генріха Нейгауза (фото)

Кіровоград: святкові заходи до дня народження Генріха Нейгауза (фото)

Кіровоград: святкові заходи до дня народження Генріха Нейгауза (фото)

 Кіровоград: святкові заходи до дня народження Генріха Нейгауза (фото) 
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool