Кіровоград: сучасна бібліотека і спілкування без кордонів

Квітень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 1259 | Коментарі: 0

Кордони зникають, а великі відстані між близькими людьми вже не стають на заваді душевному спілкуванню завдяки новітнім технологіям.

 Багато людей, які не мають можливості купити комп`ютерну техніку та підключити Інтернет отримали можливість спілкуватися зі своїми друзями та рідними за допомогою сучасної бібліотеки.
Зв’язок з друзями, рідними, знайомими, які знаходяться за кордоном, став можливим для жителів мікрорайону Космонавтів завдяки відкриттю пункту вільного доступу до Інтернету в бібліотеці-філії № 19 Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи.
«Сучасна бібліотека вже не є просто зібранням книжок, - розповідає завідуюча бібліотеки-філії №19 Олена Більченко. - Нова техніка, отримана в результаті перемоги в програмі «Бібліоміст», дає можливість не лише почути, але й побачити таких близьких, але віддалених від Батьківщини людей. Ми провели експрес-опитування щодо географії та частотності зв`язку користувачів бібліотеки з різними країнами, де мешкають їх друзі та родичі. Цікаво, що географія зв’язку найрізноманітніша: Росія – 38%, Італія та Германія по 13%, Англія, Америка по 10%, Ізраїль, Ірландія, Африка, Чехія, Ісландія по 3%.»
Зв’язок підтримують сучасні комп’ютери із спеціальним програмним забезпеченням, обладнані мікрофонами, веб-камерами, Wi-Fi-роутерами, якими можна скористатися безкоштовно завітавши до бібліотеки.
«Мої друзі та родичі мешкають в Ізраїлі та Росії, - розповідає Діана Степаненко, учениця 7 класу школи-гімназії № 31, постійна читачка бібліотеки. – Я дуже скучала за ними, поки не відкрився Інтернет-пункт у бібліотеці-філії №19. Тепер я спілкуюся з рідними часто-часто. Skype-зв`язок – це найзручніше, що може бути і я вдячна бібліотеці та бібліотекарям за таку чудову нагоду – не тільки чути, а й бачити моїх дорогих рідних».
Сучасна бібліотека поєднує рідні серця, стирає кордони та робить людей щасливіше завдяки спілкуванню з близькими. І все це тому, що бібліотека використовує досягнення науки та техніки для блага своїх користувачів. До того ж зв`язок безкоштовний за умови запису до бібліотеки, а це робить Інтернет ближчим для тих, кому він був недоступний через фінансові причини.
Щиро запрошуємо!
Адреса бібліотеки: м. Кіровоград, вул. Героїв Сталінграда, 12, к.4

Автори тексту: Ірина Хоменко, Олена Більченко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool