Кіровоград став піонером у впровадженні новітніх форм

Липень 07, 2015 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

Кіровоград став піонером в реалізації новітніх програм оздоровлення дітей з особливими потребами. Про особливості організації “Літньої школи” на березі Чорного моря у селищі Лугове, де разом відпочивали 21 дитина, які потребували психопедагогічної корекції, 14 дітей зі звичайним розвитком і їхні мами, йшлося на сьогоднішній прес – конференції у міській раді.

За інформацією начальника відділу сім’ї та молоді міської ради Людмили Дорохіної проект пройшов успішну апропацію і має право на свій подальший розвиток. Цього року із міського бюджету на організацію “Літньої школи” було виділено 30 тисяч гривень. За ці кошти відпочивали діти, а мами самостійно оплачували свою участь у програмі.

Протягом семи днів діти були з головою занурені у спеціально створене для них “мінісуспільство” з величезною кількістю реальних соціальних зв’язків, як у справжньому житті, але з урахуванням фізичних та психологічних особливостей розвитку учасників проекту, відзначила завідувач Кіровоградської міської психолого-медико-педагогічної консультації Олена Дорошенко. Діти були зайняті увесь час – 14 годин на добу, із ними проводилися спеціальні заходи і вправи, вони вчилися контактувати, знаходити своє місце у суспільстві і використовувати набуті навички.

Розпорядок дня табору включав ігрову зарядку, хореографію, різноманітні терапії біля моря, ізотерапію, театральні постановки і спільний перегляд мультиків.

За словами Олени Дорошенко, при створенні “Літньої школи” був максимально використаний досвід ізраїльських та європейськиї колег.
Батьки, які стали учасниками проекту, у свою чергу, відзначили надзвичайно сильну позитивну динаміку розвитку своїх дітей після літнього табору.
Людмила Дорохіна переконана, що, враховуючи такий успіх літньої школи, у наступному році проект буде проведений масштабніше, із залученням більшої кількості дітей і довшим терміном.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool