Кіровоград: школярів затримали під час демонтажу деталей на залізниці

Квітень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

Працівники УМВС України на Одеській залізниці під час профілактичного рейду виявили та затримали «на гарячому» чотирьох підлітків, які на перегоні ст. Кіровоград – ст. Канатове з діючої колії встигли викрасти 11 залізничних підкладок.

В ході проведення заходів щодо попередження пошкодження засобів безпеки руху на залізниці, які нещодавно мали місце на дільниці обслуговування лінійного відділу на ст. Знам'янка, в поле зору працівників міліції потрапили чотири неповнолітніх, які на візку перевозили деталі залізниці до приймального пункту металобрухту. Ними виявились двоє 16-річних учнів Професійного коледжу м. Кіровоград, а також учні 9-го та 7-го класів місцевої загальноосвітньої школи.

«Підлітки пояснили, що таким чином хотіли заробити гроші на комп’ютерний клуб та інші розваги», - зазначила начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Управління підполковник міліції Оксана Антонова. «Усвідомлюючи, що здійснюють крадіжку, яка може вплинути на безпеку руху, хлопці не зупинились і за допомогою знайденого інструменту вибили залізничні деталі вагою понад 60 кг, а також планували продовжити демонтаж, якби їх не зупинили правоохоронці. Всі учні з благополучних сімей, але батьки у зв’язку з тяжким матеріальним становищем не в змозі виділяти їм гроші на власні потреби», - додала правоохоронець.

Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» КК України. Встановлюється сума збитку залізниці, а також, наскільки такі «розваги» підлітків могли вплинути на безпеку руху потягів. За сукупністю всіх обставин і буде визначатись міра відповідальності неповнолітніх та їх батьків за протиправні дії та недоліки у вихованні, повідомляє mvs.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool