Кіровоград: рятувальники провели заходи у Ковалівському парку та «Дендропарку»

Червень 03, 2015 | Новини | Переглядів: 991 | Коментарі: 0

У перший літній день відзначають свято – Міжнародний День захисту дітей. Цього дня особлива увага дорослих акцентується на тому, щоб дитина відчула себе частинкою великого непізнанного світу, який щодня по-новому відкривається для неї. У місті Кіровограді в цей день проводилися різноманітні концертно-ігрові та розважально-спортивні програми.

Безперечно, працівники пожежно-рятувальної служби У ДСНС в області долучилися до проведення святкових загальноміських заходів, адже навчити безпеці дитину, допомогти їй орієнтуватися у різних надзвичайних подіях чи ситуаціях - є одним із важливих завдань роботи Служби порятунку «101». Тому назва акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти» говорить сама за себе - діти мають можливість не лише перевірити свої знання з питань безпеки життєдіяльності, але й дізнатися від фахівців пожежно-рятувальної справи багато нової, цікавої, а, головне, корисної інформації.
Цього дня рятувальники провели такі заходи у Ковалівському парку та «Дендропарку» м. Кіровограда. Активними учасниками акції стали і діти-переселенці, яким завдяки представникам обласної та місцевої влади було організовано безкоштовний відпочинок на атракціонах. Тож коли розпочалася акція «Запобігти.Врятувати.Допомогти» всі діти із задоволенням брали в ній участь: навчалися правильно одягати протигаз, приміряли каску рятувальника, змагалися у вправності одягання бойового одягу та влучали пожежним рукавом у ціль. Також відвідувачам демонстрували оснащення пожежно-рятувального автомобіля.
Розпочинаються шкільні канікули, тож рятувальники під час акції нагадали дітям, які небезпеки можуть чатувати на них у побуті, на вулиці та як їх уникнути. Після перегляду експонатів пожежно-технічної виставки музею Управління ДСНС України в області не залишилося ніяких сумнівів про руйнівну силу вогню та необхідності дотримання правил пожежної безпеки. Всі бажаючі могли оглянути макети зброї часів ВВв та вибухових пристроїв сучасного зразка, замаскованих під звичайні речі. При цьому дитячій аудиторії не забували нагадувати як поводитися у випадку виявлення таких предметів.
Усі загальноміські заходи пройшли на високому рівні, адже найвищою оцінкою їх проведення була посмішка та радість дітей. І приємно зазначити, що рятувальники теж зробили свій важливий внесок у виховання здорового та безпечного способу життя серед підростаючого покоління.

У ДСНС України у Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool