Кіровоград: проходження смуги психологічної підготовки

Травень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 1104 | Коментарі: 0

Днями на базі навчального полігону Управління ДСНС в області навчальним пунктом НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області проведено показове заняття з проходження майбутніми бійцями пожежно-рятувальних підрозділів смуги психологічної підготовки в змодельованій надзвичайній ситуації, близькій до реальної.

Тема для проведення такого відповідального показового заняття була обрана невипадково, адже психологічна складова готовності сьогоднішнього слухача до виконання завдань за призначенням разом із засвоєнням теоретичних знань та набуттям практичних навичок є основою професійної діяльності рятувальника.
Перед початком заняття слухачі пройшли детальний інструктаж щодо порядку дій та дотримання правил безпеки під час виконання вправ. У ході проведення практичного заняття слухачі навчального пункту одягали бойовий та спеціальний одяг, спорядження пожежного-рятувальника для захисту від підвищених теплових впливів, проводили оперативну перевірку апарата ”Постауер”, проходили палаючі та задимлені ділянки макету будівлі, лабіринт, бар’єр, місток над відкритою ємністю з палаючою речовиною, естокаду технологічних трубопроводів. Після цього за планом тренувань виконувалися вправи з бойового розгортання із встановленням розгалуження та подачею стволів на гасіння умовної пожежі. З метою підвищення ефективності виконання поставлених завдань та безпомилковості дій майбутніх рятувальників кожен етап проходження бійцями смуги психологічної підготовки безперервно супроводжувався коментарями та настановами заступника начальника Центру – начальника навчального пункту підполковника служби цивільного захисту Гончарука В.О.
Завершальним етапом практичного заняття стало гасіння умовної пожежі на тренувальному майданчику за допомогою АПД-2.
Виконання поставлених завдань у змодельованій надзвичайній ситуації дало змогу слухачам відчути себе справжніми рятувальниками, адже вони вчилися діяти чітко, злагоджено, холоднокровно і рішуче, бути відповідальними за свої рішення, допомагати колегам, довіряти один одному, підстраховувати в складних ситуаціях, що у роботі пожежного-рятувальника є надзвичайно важливим. За допомогою досвідчених наставників молодим пожежним-рятувальникам вдалося з успіхом подолати усі перешкоди та труднощі, щоб стати на крок ближче до визначеної мети – оволодіти обраною професією. Віддані своїй справі працівники навчального пункту готові долати зі своїми вихованцями будь-які труднощі, передаючи їм свій багаторічних досвід, знання і вміння. Кажуть: «Важко у навчанні – легко у бою», та, коли мова йде про порятунок людського життя, не буває простих ситуацій. Але досвід роботи Центру доводить, що фахівці, які пройшли навчання на базі нашого навчального пункту готові до виконання завдань в екстремальних умовах та у найнепередбачуваніших ситуаціях, аби вчасно прийти на допомогу тим, хто цього потребує.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool