Кіровоград: продовжують надходити пропозиції щодо зміни назви обласного центру

Квітень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 1105 | Коментарі: 0

8 квітня під головуванням депутата міської ради Ігоря Волкова відбулося засідання міської топонімічної комісії. До порядку денного засідання комісії увійшли питання перейменування обласного центру, вулиць міста, встановлення пам’ятників і пам’ятної дошки.

На розгляд комісії надійшло відразу шість звернень щодо заміни назви Кіровограда:
від громадянина Смичека І.В. щодо зміни назви на Кропивницький, від гр. Поладича Є.Д. щодо перейменування . Кіровограда на місто Мировоград, від гр. Пересипка С.А. щодо майбутньої назви міста - Козацький, від гр. Орешкова Г.М. щодо перейменування обласного центру на місто Благомир. Свої пропозиції на адресу топонімічної комісії щодо повернення місту назви Єлисаветград надали Кіровоградське обласне відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля та ініціативна група кіровоградців. Питання перейменування міста може бути вирішене за результатами місцевого референдуму, відзначив Ігор Волков. У зв’язку з відсутністю на сьогоднішній день законодавчої бази про місцевий референдум, топонімічна комісія взяла до відома звернення щодо зміни назви Кіровограда.
Топонімічна комісія також взяла до відома пропозиції ініціативної групи щодо встановлення у Кіровограді пам’ятника «Десяти заповідям», гр. Хоменка А.А. щодо встановлення пам’ятників О. Гіталову та Єлизаветі, звернення Кіровоградського обласного товариства політичних в’язнів і репресованих щодо встановлення пам’ятників В.І. Леніну та С.М. Кірову в парку Павлика Морозова та звернення організації роботодавців у галузі фармацевтики та медицини щодо встановлення пам’ятника Т. Шевченку на площі Героїв Майдану.
Звернення колективу КЗ «Кіровоградський художньо - меморіальний музей О.О. Осмьоркіна» щодо перейменування вулиці Леніна на вулицю Якова Паученка та ініціативу Кіровоградського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля про перейменування вулиці Жовтневої революції на вулицю Героїв Чорнобиля комісія вирішила опрацювати та винести на своє наступне засідання
А от звернення Кіровоградської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури щодо встановлення меморіальної дошки художнику-земляку Броніславу Домашину знайшла у членів комісії повну підтримку. Комісія вирішила клопотати перед виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради щодо розміщення меморіальної дошки на будинку за адресою вулиця Велика Перспективна, 46 за умови дозволу власника будівлі.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.

Волкова відбулося засідання міської топонімічної комісії.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool