Кіровоград приєднається до акції «16 днів проти насильства»

Листопад 20, 2014 | Новини | Переглядів: 1217 | Коментарі: 0

З 25 листопада по 10 грудня 2014 року на території України проводиться акція «16 днів проти насильства».

Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім'ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Подібні заходи широко поширені по всьому світу. Щорічна всесвітня акція «16 днів проти насильства» була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. В Україні акція проводиться з 2001 року.
Важливим напрямком попередження насильства в сім'ї та надання допомоги постраждалим від насильства є просвіта широкої громадськості та формування у громадян стійкого неприйняття насильства в будь-якій формі.

З метою підтримки акції в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.О.М.Бойченка буде проведено цикл освітніх заходів спрямованих на попередження насильства.

З 25 листопада у відділі абонементу відкриється книжкова виставка «Права жінки та гендерна рівність» (до Міжнародного дня боротьби з насильством проти жінок).
З 27 листопада відділ популяризації книги презентує книжкову виставку «Як захистити себе від насильства?».

25 листопада о 14.20 відбудеться зустріч-діалог «Я хочу жити в світі без насильства». Учасники заходу Наталія Вінницька, директор Кіровоградського обласного центру соціально-психологічної допомоги; Владислав Зубченко, практикуючий психолог; Діонісій Буренко, священик, голова Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви.

27 листопада о 12.00 у відділі абонементу відбудеться пізнавальна година «Історія жіночого руху». Наприкінці заходу буде проведена освітня гра «Насильству – «НІ!».

Спільно з фахівцями Кіровоградського міського управління юстиції бібліотекарі відділу популяризації книги проведуть засідання лекторію «Молодь і право» на теми:
28 листопада о 14.00 «Молода сім’я: повага, розвиток, рівність»;
2 та 9 грудня о 13.45 «Знання і повага прав людини – шлях до взаєморозуміння».

За даними НАН України, 68% українок страждають від насильства в сім'ї, 20% з них зазнають тиранію постійно, і лише 2% жертв звертаються до суду. Багато з тих, хто страждає від насильства, не заявляють про пережите приниження через страх помсти, брак коштів для самостійного існування, емоційну залежність, турботу про дітей, побоювання, що до їхніх слів поставляться скептично або з недовірою.
Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства - не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool