Кіровоград: опалювальний сезон буде проходити у режимі жорсткої економії

Листопад 03, 2015 | Новини | Переглядів: 1299 | Коментарі: 0

Опалювальний сезон у Кіровограді розпочався вчасно. Вже із 12 жовтня, як тільки стовпчик термометра за вікном впродовж трьох днів перестав підніматися вище 8 градусів, обидва кіровоградських теплогенеруючих підприємства запустили котли і розпочали подачу тепла своїм споживачам.

Про це повідомили начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Олександр Хачатурян разом із заступником директора ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" Анатолієм Тараном та директором КП "Теплоенергетик" Тетяною Соколенко під час прес – конференції сьогодні, 3 листопада.

Початок опалювального сезону для тепловиків завжди проходить достатньо напружено і причина тому – локальні пориви на зовнішніх теплових мережах після заповнення їх гарячою водою під тиском, відзначив Олександр Хачатурян. Станом на сьогодні, сім житлових будинків у Кіровограді поки що залишаються без тепла. Але всі об’єкти соціальної сфери тепло отримали вчасно і в повному обсязі.
– Подібна ситуація для початку опалювального сезону традиційна, адже триває збалансування системи теплових мереж, а далі опалювальний сезон відбуватиметься у звичному режимі, – говорить Олександр Хачатурян. – Наслідки аварій намагаємось ліквідувати швидко. Для цього на теплогенеруючих підприємствах створені і цілодобово чергують аварійні бригади. Та й погода нині сприяє тепловикам.

Олександр Хачатурян наголосив, що уряд націлює тепловиків і населення проводити цьогорічний опалювальний сезон у режимі жорсткої економії. Тобто, якщо температура повітря підвищуватиметься – потужність котлів суттєво знижуватимуть, а то і зовсім їх відключатимуть. Відповідно для споживачів тепла будуть здійснювати перерахунки вартості послуг.
Гострою, за словами Олександра Хачатуряна, залишається і проблема розрахунків теплових підприємств за спожитий газ. Хоча кіровоградські тепловики зуміли дещо зменшити заборгованніть за минулий опалювальний сезон. Так, КП "Теплоенергетик" заплатило 13,5 мільйона гривень боргу, а ДП "Кіровоградтепло" – 4,4 мільйона.

Крім того, із серпня поточного року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів сто відсотків коштів, які надходять на рахунки теплових підприємств, перераховуються НАК "Нафтогаз" за спожитий природний газ. Тож підприємствам доводиться скрутно із виплатою заробітної плати своїми працівниками. Рятує також те, що кіровоградські підприємства зуміли запастись будівельними і виробничими матеріалами і завдяки цьому ресурсу є можливість швидко і вчасно ремонтувати теплові мережі.
У той самий час зросла заборгованість населення за тепло. Порівняно з початком опалювального сезону 2014 – 2015 року на початок нинішнього вона зросла на 4,5 мільйона гривень.

За словами Олександр Хачатуряна, підприємства поки що компенсують заборгованість за власний кошт. Хоча грошей хронічно не вистачає. Тому керівники теплогенеруючих підприємств наполягають на тому, щоб населення оформляло субсидії. Це зменшить тарифне навантаження на родини, а також поліпшить платіжну дисципліну. Очільник головного управління житлово – комунального господарства звернувся також до мешканців верхніх поверхів житлових будинків, щоб вони надавали доступ спеціальстам житлово – експлуатаційних об’єднань для розповітрення внутрішньобудинкових мереж, це дозволить прискорити вихід процесу опалення у Кіровограді у звичний плановий режим.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool