Кіровоград: очікуваний обсяг виробленої продукції становитиме 4,2 тис. тонн молока на рік

Серпень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1008 | Коментарі: 0

Модернізація молочнотоварної ферми ПП "Корида-Сервіс" потужністю 400 голів корів розпочалася ще у 2010 році.

За новітніми технологіями було побудовано доїльний зал. На даний момент з Бердянська завезено перші 40 голів, в найближчих планах закупівля ще 60 голів племінної худоби. Далі заповняться і інші фермерські приміщення. Як повідомив директор ПП "Корида-Сервіс" Олег Медяник, очікуваний обсяг виробленої продукції становитиме 4,2 тис. тонн молока на рік.
Спільне українсько-болгарське багатопрофільне ТОВ „НАК” досить відоме, воно спеціалізується на виробництві м'яких сичужних сирів (болгарської бринзи). Продукція неодноразово відзначалася нагородами на обласному конкурсі «Кращі товари Кіровоградщини» у категорії «Продовольчі товари для населення». Реалізується під власною торговою маркою «Світ сиру».
Але облаштовані сучасні фермові корпуси – це лише перший крок у добре організованому циклі: ферма – доїльна зала – фабрика з виготовлення сиру, бринзи і навіть вершкового масла за старовинними домашніми рецептами. Останнє користується особливим попитом у жителів Світловодська.
У спорудження всього комплексу господар вклав власні кошти, тому бідкається, що якісну, екологічно чисту продукцію, окрім мережі магазинів "Ятрань", важко проштовхувати на ринок. За словами Олега Медяника, великі мережі викручують руки.
Очільник області зауважив, що за ініціативи Президента запроваджено ефективні механізми підтримки галузі тваринництва і вперше за роки незалежності, у державі є приріст поголів’я великої рогатої худоби на 1,8%. Андрій Ніколаєнко наголосив, що місцева влада повинна піклуватися про товаровиробників і доручив профільному департаменту ОДА попрацювати з мережевими магазинами, нагадати їм про меморандум між облдержадміністрацією і мережевиками, а також про реалізацію проекту "Купуй Кіровоградське".
Андрій Ніколаєнко наголосив на необхідності поступового розвитку галузі: "Перший крок – розвиток тваринництва, наступний, і це обов’язкова умова, - переробка, як тут, у Подорожньому, на ПП "Корида". Це наша стратегія протягом останніх трьох років, це ключові складові обласної програми «Центральний регіон-2015». Далі йдемо крок за кроком – відповідно до тих завдань, які ставить перед нами Глава держави: підвищення ефективності аграрного сектору, створення стабільного інвестиційного середовища для національних та іноземних інвесторів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool