Кіровоград: Обласна влада збільшила фінансування на медикаменти для чорнобильців майже у 2 рази

Квітень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 757 | Коментарі: 0

Незабаром в Україні відзначається трагічна дата в історії держави – 27 річниця Чорнобильської катастрофи. Заходи на рівні області, що проходитимуть напередодні 26 квітня, було детально обговорено під час засідання оргкомітету під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух.

- Ми повинні проводити не лише заходи під якусь певну дату, а системно працювати над вирішенням проблем чорнобильців протягом усього року, - підкреслила Галина Пастух.
До річниці аварії на Чорнобильській АЕС в обласному центрі відбудеться урочиста поминальна хода і покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобиля, виплачуватимуться у повному обсязі одноразові грошові допомоги цій категорії громадян та дітям-чорнобильцям, а також проводитимуться безкоштовні медичні обстеження чорнобильців. З цього приводу заступник голови облдержадміністрації дала доручення управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації.
- Обласна влада дбає про посилений медичний захист чорнобильців. Так, у цьому році вдалося майже вдвічі збільшити фінансування медикаментів для чорнобильців – з 550 тис. грн. до 1 млн. грн., - наголосила Галина Пастух.
Також, як розповів директор департаменту соціального захисту ОДА Олександр Догаров, будуть організовані робочі поїздки спеціалістів департаменту до сіл компактного переселення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – Бутівського (Олександрійського району), Голубієвичів (Компаніївського району) і Несваткового (Олександрівського району), щоб провести зустрічі із чорнобильцями, поцікавитися їхніми проблемами і докласти максимум зусиль для їх вирішення.
Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко також зустрінеться з лідерами громадських організацій чорнобильців та жителями трьох сіл компактного проживання переселенців з чорнобильської зони в облдержадміністрації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool