Кіровоград: обережно, телефонні шахраї!

Травень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 972 | Коментарі: 0

«Шановні мешканці міста! Якщо Вам надійшов дзвінок від невідомої особи, яка представилась працівником міліції й почала вимагати гроші на порятунок Вашого близького родича, у першу чергу, зателефонуйте тому, хто «потребує негайної допомоги» й переконайтеся, що з ним все гаразд та повідомте про дану подію до правоохоронних органів. Не піддавайтесь на жодні провокації шахраїв!» - наголошує начальник Кіровоградського МВ УМВС в області Володимир Куценко.

Незважаючи на неодноразові застереження бути обачними, кіровоградці продовжують потрапляти у пастки шахраїв.
Заяви від мешканців обласного центру про те, що їх ошукали телефонні аферисти, надходять до Кіровоградського міського відділу міліції майже щодня. А злочинці продовжують збагачуватись за рахунок довірливих громадян.
Зловмисники телефонують своїм жертвам і, представляючись співробітниками правоохоронних органів, вимагають у них гроші за звільнення рідних від кримінальної відповідальності.
Найчастіше шахраї вигадують історії про те, що ваш родич став винуватцем ДТП, або йому підкинули наркотики, або він наніс тілесні ушкодження і тепер за це йому доведеться відповісти перед законом. І якщо ви хочете, щоб рідна вам людина уникнула покарання, необхідно перерахувати на рахунок певну суму грошей.
Низку таких злочинів вже було розкрито. Та, на жаль, звернення від громадян, яких ошукали телефонні злодії, продовжують надходити до міліції.
У випадку надходження подібного дзвінка жителям обласного центру слід дотримуватись наступних рекомендацій:
- головне – не піддавайтесь паніці і не поспішайте віддавати гроші;
- необхідно впевнено поставити шахраям низку перевірочних питань. (Наприклад, дізнайтеся вік чи особливі прикмети вашого "постраждалого" родича (шахраям не відомі ці подробиці);
- перевірте, чи дійсно ваш родич потребує допомоги;
- поцікавтеся, в якому відділі міліції знаходиться ваш рідний;
- у жодному випадку не говоріть свої реквізити – номери банківських карток, паспортні данні;
- обов'язково зателефонуйте до міліції за номером «102», або (0522) 397519 і повідомте про те, що трапилося.
«Лише за умови своєчасного звернення громадян до правоохоронних органів, ми зможемо оперативно відреагувати та припинити злочинну діяльність шахраїв, які ошукують жителів обласного центру» – зазначає начальник міськвідділу міліції.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool