Кіровоград: народна школа навчає комп`ютерній грамотності

Квітень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1357 | Коментарі: 0

При бібліотеці-філії №5 Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи діє народна школа, де успішно навчаються комп`ютерній грамотності люди поважного віку.

Комп`ютерна грамотність в наші дні – не просто вимога часу, а необхідність. Вміння працювати з комп`ютером надає широкий простір для творчості, спілкування та навчання. Сучасна бібліотека завдяки новітнім технологіям робить надбання комп`ютеризації доступними і для незахищених верств населення, для пенсіонерів, що значно полегшує їх життя, урізноманітнює спілкування, поєднує рідні серця.
«Хочеться поділитися з читачами історією успіху одного з наших видатних учнів народної школи - колишнім педагогом, компетентним краєзнавцем, активним творчим пенсіонером - Вадимом Смотренко, - розповідає завідуюча бібліотеки-філії №5 Світлана Котлярова. - Ми, бібліотекарі, вважаємо його хранителем історії нашого міста. Вадим Васильович - бажаний гість на всіх наших заходах краєзнавчого напрямку, йому завжди є чим здивувати нашу аудиторію».
Вадим Васильович майже рік відвідував народну школу при бібліотеці, з успіхом навчаючись комп`ютерним премудрощам . Він навчився створювати електронні документи, шукати необхідну інформацію в Інтернеті та скачувати її. Найбажаніша його мрія здійснилася завдяки новим послугам сучасної бібліотеки, це – листування по електронній пошті. Один з синів Вадима Васильовича живе у Мінську. Він та його сім’я мають комп`ютер та Інтернет і давно радили батькові навчитися користуватися електронною поштою, але такої можливості у Вадима Васильовича не було, доки у бібліотеці не з’явився Інтернет і доки бібліотекарі не почали надавати нові послуги, пов’язані з електронною обробкою інформації. Тепер Вадим Васильович, відвідуючи бібліотеку, має змогу листуватися з рідними та друзями, яких у нього дуже багато по всьому світу.
«Я дуже вдячний бібліотекарям за те, що навчили комп`ютерній грамотності, - розповідає Вадим Смотренко. – Я бажаю бібліотеці отримати ще десяток нових комп`ютерів, щоб допомагати людям. Я планую і надалі поглиблювати свої знання про можливості комп`ютера і раджу усім пенсіонерам відвідати бібліотеку та записатися до народної школи. Це принесе вам багато користі. До того ж навчання в народній школі – безкоштовне за умови запису до бібліотеки».
Адреса бібліотеки: м. Кіровоград, вул.. Водоп’янова, 60 (мікрорайон Кущівка).
Часи роботи бібліотеки: з вівторка по п’ятницю з 10 до 18 години, в суботу – з 10 до 17, неділя та понеділок – вихідні.

Автори тексту – Ірина Хоменко, Світлана Котлярова


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool