Кіровоград: міська рада звернулась до Кабінету Міністрів України

Червень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 1099 | Коментарі: 0

Кіровоградська міська рада направила своє звернення до Кабінету Міністрів України щодо зниження тарифів на житлово – комунальні послуги, розмір яких сьогодні відкидає багатьох українців за межу бідності.

- Я багато зустрічаюся із кіровоградцями у всіх мікрорайонах міста, і на всіх зустрічахї люди задають одне питання: “Як вижити у таких умовах?”, - поділився секретар міської ради Іван Марковський під час наради з керівниками виконавчих органів міської ради. – Найчастіше це питання ставиться зі сльозами в очах. Люди у відчаї, їм реально не вистачає доходів, щоб вижити.
Вважаю, шо позиція Уряду України має полягати, у першу чергу, у відстоюванні інтересів свого народу, наголосив Іван Марковський. А це означає, що усі тарифи мають бути пропорційними реальним доходам громадян і їх підвищення повинне здійснюватися лише паралельно із зростанням рівня життя українців. Великі надії секретар міської ради покладає і на консолідовану у цьому питанні позицію Асоціації міст України, засідання якої відбудеться у цю п’ятницю


Наводимо повний текст звернення Кіровоградської міської ради

Кабінет Міністрів України

Про розгляд питання щодо зниження тарифів

Звертаємося до вас як до вищого органу виконавчої влади в Україні, завдання якого полягає у прийнятті нормативно-правових актів, що в першу чергу повинні бути направлені на відстоювання інтересів, прав та свобод громадян України.
З 01 квітня 2015 підвищилися тарифи на газ та електроенергію для населення, що в свою чергу вплинуло на ріст собівартості послуг з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Крім того, відповідно на сьогоднішній день стрімко зростає вартість послуг з утримання житла. Зазначені факти викликали масові невдоволення мешканців м. Кіровограда, гостре відчуття соціальної несправедливості у нашому суспільстві та є чинниками, що можуть спричинити соціальний зрив серед населення. Як наслідок, до Кіровоградської міської ради щодня надходять звернення від кіровоградців зі скаргами на низький рівень життя, непроведення індексації заробітних плат і пенсій та при цьому постійно зростаючі ціни на товари і послуги, в т.ч. і комунальні.
Враховуючи вищевикладене, просимо припинити підвищення тарифів до стабілізації економіки та збільшення платоспроможності населення, адже таке підвищення тарифів на сьогодні значну кількість кіровоградців із статусу малозабезпечених фактично ставить за межу виживання.
Тож, просимо Вас для нормалізації тарифної політики і запобігання соціальних вибухів, збереження миру та толерантності серед населення вжити наступних заходів:
погодитись з офіційними висновками Робочої групи Верховної Ради з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів;
скасувати постанови НКРЕКП № 220 та № 583, якими запроваджуються необґрунтовані нові тарифи на електроенергію та газ для населення України;
встановити мораторій на підвищення тарифів на газ та електроенергію до підвищення рівня життя громадян до європейських стандартів.
Сподіваємось на порозуміння.

джерело


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool