Кіровоград: мешканці почали відмовлятися від автономного опалення?

Травень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 2851 | Коментарі: 1

Кіровограду надзвичайно потрібна цілісна концепція організації в місті теплозабезпечення.

На цьому наголосив директор КП “Теплоенергетик” Сергій Кравченко сьогодні, 13 травня, під час прес – конференції у міській раді.
Така концепція дозволить теплогенеруючим підприємствам обласного центру чітко розуміти своє майбутнє: чи готуватися до закриття і вивільнення працівників у разі активного і хаотичного встановлення систем індивідуального опалення, чи готувати перспективну програмі розвитку, якщо системно вдасться переконати мешканців міста в перевагах централізованого опалення, наголосив Сергій Кравченко.
Станом на сьогоднішній день, за інформацією директора комунального підприємства, “Теплоенергетик” обслуговує 45% своїх абонентів, інші віддали перевагу альтернативним видам опалення. Головна загроза безсистемного відключення помешкань багатоквартирних будинків від централізованої мережі полягає у її гідравлічному розбалансуванні, переконаний Сергій Кравченко. Це означає, що якісь квартири будуть отримувати тепло з надлишком, а десь його катастрофічно бракуватиме.
На наше глибоке переконання, підкреслює Сергій Кравченко, дозволи на облаштування автономного опалення можна надавати лише у випадках, якщо у будинку залишився невеличкий відсоток квартир з централізованим опаленням, або ж, якщо мешканці всього будинку, чи хоча б під’їзду одноголосно приймуть для себе рішення від’єднатися від теплової магістралі. Така практика, звернув увагу керівник підприємства, прийнята у більшості обласних центрів України і це дозволяє тепловикам впевненіше дивитися у майбутнє, особливо в умовах поступового підвищення ціни за газ для мешканців. Сергій Кравченко переконаний, що у нових умовах економічно вигідніше буде все ж отримувати тепло централізовано, люди це розуміють і на підприємство вже надійшло близько ста заяв з проханням провести зворотню операцію і підключитися до тепломережі.

за матеріалами, фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool