Кіровоград: майор міліції Віталій Костенко

Квітень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 1573 | Коментарі: 0

Розшуковець Віталій Костенко вже не уявляє свого життя без улюбленої справи, якій вірно служить більше 10 років.

Майор міліції зізнається, що анітрохи не шкодує про зроблений колись вибір та впевнений – нізащо не проміняє фах оперативника на будь-яку іншу діяльність.
Сьогодні офіцер очолює відділ розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області. Саме в цьому підрозділі правоохоронець пройшов професійне становлення.
Разом з Віталієм та під його безпосереднім керівництвом нині у відділі працюють четверо оперативників. Серед них і колеги, з якими він розпочинав службу в міліції.
Специфіка роботи вимагає від розшуковців гострого розуму, винахідливості та наполегливості. Крім того, фізичної і моральної витримки, адже доволі значну частину робочого часу займають відрядження. Обвинувачених чи підсудних осіб, так само як і безвісти зниклих громадян, правоохоронцям нерідко доводиться розшукувати не тільки в інших регіонах держави, а навіть за кордоном. Відповідно кіровоградські оперативники співпрацюють з правоохоронними органами сусідніх країн. Якщо ж особу оголошують у міжнародний розшук, допомогу надають співробітники Інтерполу.
З початку поточного року особисто Віталій розшукав шістьох зловмисників, що скоїли тяжкі злочини. Також встановив місцезнаходження семи безвісти зниклих громадян. Загалом протягом трьох місяців працівники відділу затримали 15 злочинців (8 – за вчинення тяжкого кримінального правопорушення) та розшукали 12 безвісти зниклих громадян.
Саме пошук зниклих особливо важливий напрямок роботи оперативників, адже у найкоротші терміни розшуковці мають встановити, що сталося, – людина свідомо полишила домівку, чи, у гіршому випадку, стала жертвою злочину.
– У нашій справі головне – цілеспрямовано йти до своєї мети, скільки б часу та зусиль на це не було витрачено. Перешкоди лише загартовують характер, стають своєрідним додатковим стимулом для досягнення позитивного результату, – говорить Віталій Костенко. – Колись я обрав службу карного розшуку справою свого життя. За понад 10 років я практично зріднився з нею і на сто відсотків переконався, що саме у цьому моє покликання.
За добросовісну працю, відмінне виконання оперативно-службових завдань офіцер неодноразово отримував відомчі нагороди та заохочення. У 2012 році ім’я кіровоградського оперативника було занесено на Дошку пошани Міністерства внутрішніх справ з врученням нагрудного знака «Кращий працівник МВС України».
Вдома надійний тил розшуковця – дружина та донечка. Любов, підтримка й увага рідних людей – надважлива умова життєвих і професійних досягнень Віталія. Донька завжди з нетерпінням чекає на нього з роботи, аби кожну вільну хвилинку провести разом. Незважаючи на юний вік, дівчинка вже розуміє всю серйозність та відповідальність міліцейської професії, тож неабияк пишається своїм татом.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool