Кіровоград: майор міліції Віталій Костенко

Квітень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 1547 | Коментарі: 0

Розшуковець Віталій Костенко вже не уявляє свого життя без улюбленої справи, якій вірно служить більше 10 років.

Майор міліції зізнається, що анітрохи не шкодує про зроблений колись вибір та впевнений – нізащо не проміняє фах оперативника на будь-яку іншу діяльність.
Сьогодні офіцер очолює відділ розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області. Саме в цьому підрозділі правоохоронець пройшов професійне становлення.
Разом з Віталієм та під його безпосереднім керівництвом нині у відділі працюють четверо оперативників. Серед них і колеги, з якими він розпочинав службу в міліції.
Специфіка роботи вимагає від розшуковців гострого розуму, винахідливості та наполегливості. Крім того, фізичної і моральної витримки, адже доволі значну частину робочого часу займають відрядження. Обвинувачених чи підсудних осіб, так само як і безвісти зниклих громадян, правоохоронцям нерідко доводиться розшукувати не тільки в інших регіонах держави, а навіть за кордоном. Відповідно кіровоградські оперативники співпрацюють з правоохоронними органами сусідніх країн. Якщо ж особу оголошують у міжнародний розшук, допомогу надають співробітники Інтерполу.
З початку поточного року особисто Віталій розшукав шістьох зловмисників, що скоїли тяжкі злочини. Також встановив місцезнаходження семи безвісти зниклих громадян. Загалом протягом трьох місяців працівники відділу затримали 15 злочинців (8 – за вчинення тяжкого кримінального правопорушення) та розшукали 12 безвісти зниклих громадян.
Саме пошук зниклих особливо важливий напрямок роботи оперативників, адже у найкоротші терміни розшуковці мають встановити, що сталося, – людина свідомо полишила домівку, чи, у гіршому випадку, стала жертвою злочину.
– У нашій справі головне – цілеспрямовано йти до своєї мети, скільки б часу та зусиль на це не було витрачено. Перешкоди лише загартовують характер, стають своєрідним додатковим стимулом для досягнення позитивного результату, – говорить Віталій Костенко. – Колись я обрав службу карного розшуку справою свого життя. За понад 10 років я практично зріднився з нею і на сто відсотків переконався, що саме у цьому моє покликання.
За добросовісну працю, відмінне виконання оперативно-службових завдань офіцер неодноразово отримував відомчі нагороди та заохочення. У 2012 році ім’я кіровоградського оперативника було занесено на Дошку пошани Міністерства внутрішніх справ з врученням нагрудного знака «Кращий працівник МВС України».
Вдома надійний тил розшуковця – дружина та донечка. Любов, підтримка й увага рідних людей – надважлива умова життєвих і професійних досягнень Віталія. Донька завжди з нетерпінням чекає на нього з роботи, аби кожну вільну хвилинку провести разом. Незважаючи на юний вік, дівчинка вже розуміє всю серйозність та відповідальність міліцейської професії, тож неабияк пишається своїм татом.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool