Кіровоград: колишню зв’язкову молодіжного підпілля привітали з днем народження

Червень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1012 | Коментарі: 0

Сьогодні, 26 червня, міський голова Олександр Саінсус разом з головою ради Кіровоградської міської організації ветеранів України Віталієм Вієвським та начальником відділу соціальної підтримки населення Кіровоградської міської ради Юлією Вовк привітали з 88-річчям від дня народження колишню зв’язкову молодіжного підпілля Марію Петрівну Майданюк.

Міський голова побажав іменинниці міцного здоров’я, довгих років життя та вручив Марії Петрівні вітальну листівку, цінний подарунок та квіти.
Нелегке життя випало на долю цієї тендітної жінки. У роки нацистської окупації Марія Петрівна брала активну участь у підпільно-диверсійній організації, була членом партизанського загону імені Ворошилова, що діяв на території Кіровоградщини з 1942-го по 1943-й роки. З 1944-го по 1945-й роки – телефоністка батальйону зв’язку 299-ї стрілецької дивізії.
У складі окремого батальйону зв’язкова 299-ї стрілецької дивізії Другого Українського фронту вела боротьбу з жорстоким і ненависним ворогом, визволяючи рідну землю і країни Східної Європи. Війну закінчила у травні 1945 року в Австрії, поблизу Відня. Гвардії старшина Марія Майданюк демобілізувалася влітку 1946 року. Має півтора десятка державних нагород і радянських відзнак. Серед них – ордени Вітчизняної війни 1-го і 2-го ступенів, медалі "За відвагу", "За бойові заслуги" та інші. Особливо вона пишається знаком "Партизан України".
У повоєнний час Марія Петрівна успішно закінчила Київський інститут народного господарства. Працювала економістом-інженером на Кіровоградському заводі ім. Таратути. Її трудовий стаж – 50 років.
Вона і нині проводить значну громадську роботу та є головою комітету колишніх підпільників та партизанів Кіровоградської міської організації ветеранів України.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool