Кіровоград: керівники виконавчих органів міської ради вивчали Закон України

Січень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 1068 | Коментарі: 0

30 січня в приміщенні Кіровоградської міської ради відбулося навчання для керівників виконавчих органів міської ради та керівників комунальних підприємств міста.

Головною темою навчання, яке провели начальник відділу кадрової роботи Кіровоградської міської ради Світлана Балакірєва та начальник Кіровоградського міськрайонного центра зайнятості Алла Поліщук, стали основні аспекти нового Закону України «Про зайнятість населення», який набрав чинності з 1 січня 2013 року.
У своєму виступі Алла Поліщук докладно ознайомила присутніх зі змінами в законодавстві щодо реєстрації та виплати допомоги по безробіттю, стажуванню під час навчання, державної підтримки молодих працівників для сільської місцевості, ваучерів на навчання, додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню окремих категорій громадян, організації громадських робіт та іншого.
Новим законом, звернула увагу Алла Поліщук, передбачено стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, зокрема молоді, жінок, осіб віком понад 50 років та інших вразливих категорій громадян, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. Така компенсація виплачується щомісячно протягом одного року з дня працевлаштування особи за умови збереження її зайнятості упродовж двох років.
Важливим законодавчим нововведенням також є стимулювання суб’єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць у пріоритетних галузях економіки. Так, суб’єкт малого підприємництва, який створює нові робочі місця та працевлаштовує на них безробітних на два роки, протягом року може отримувати щомісячну компенсацію в розмірі єдиного внеску. При цьому працівники, які були прийняті на роботу з виплатою компенсації, не можуть бути звільнені за ініціативою роботодавця. Це стосується суб’єктів малого підприємництва у виробничій сфері.
Алла Поліщук повідомила, що Державна служба зайнятості продовжує безоплатно надавати весь спектр передбачених законодавством соціальних послуг громадянам та роботодавцям.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool