Кіровоград: іноземці обкрадали автомобілі

Березень 31, 2015 | Новини | Переглядів: 2183 | Коментарі: 0

У даний час доводиться причетність зловмисників до більше ніж десяти епізодів злочинної діяльності. Потерпілими у більшості випадків ставали власники транспортних засобів представницького класу, а предметом посягань – залишені у салоні цінні речі. Особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Усі злочини було скоєно протягом останніх двох місяців. Водії, що лишали машини вздовж узбіч проїжджих частин, біля магазинів та під’їздів житлових будинків, виявляли зламані замки або розбите скло. Цінні ж речі необачно залишені в автівках безслідно зникали.
Зухвалість злодіїв полягала ще й в тому, що вони зазіхали на чуже майно в різний час доби та в місцях масового перебування людей. Таким чином, навіть перехожі, які бачили осіб, що відчиняють дверцята автомобілів, просто не здогадувалися, що це не власники, а крадії.
До вибору автомобіля майбутньої жертви зловмисники «підходили» помірковано. Через вікно видивлялися, чи є у салоні сумки або барсетки, валізи з ноутбуками чи планшетами і тільки після цього бралися до справи.
У переважній більшості випадків замок намагалися зламати за допомогою ножиць або набору спеціальних ключів. Якщо дверцята «не піддавалися», бралися сканувати центральну систему замикаючих пристроїв спеціальним сканером. Якщо і це не допомагало, розбивали скло металевим відбійником.
Далі все відбувалося за лічені секунди. Через вікно негайно виймали бажану річ. Потім особи відходили в бік та вже за кілька метрів сідали до орендованого автомобіля своїх поплічників, з якими швидко зникали з місця події.
Крадені ноутбуки, планшети та фотоапарати швидко продавали. Отримані кошти та готівку, яка знаходилася в сумках, ділили між собою.
Аби не потрапити в поле зору правоохоронців, зловмисники не зберігали за місцем проживання жодних речових доказів. Також в якості перестороги ніколи не продавали та не користувалися мобільними телефонами своїх жертв. Незважаючи на іноді досить високу собівартість засобів зв’язку, вони розбивались та опинялися на смітнику.
Врешті на слід крадіїв вийшли оперативники.
- Завдяки проведеній роботі працівникам Управління карного розшуку та Кіровоградського міськвідділу міліції вдалося затримати підозрюваних одразу після скоєння злочину з речовими доказами у руках, – розповідає заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Юрій Крошко. – При них був крадений ноутбук, планшет та готівка у сумі більше чотирьох тисяч гривень.
По даних фактах розпочато кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool