Кіровоград: художній музей приймав творчий звіт юних музикантів

Червень 05, 2015 | Новини | Переглядів: 799 | Коментарі: 0

На початку літа, а саме 2-3 червня 2015 року Кіровоградський обласний художній музей знову приймав творчий звіт юних музикантів, вихованців Кіровоградської музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса.

В переповненій залі зібралися учні міських шкіл № 25, 5, 31, 34, гімназії новітніх технологій навчання, батьки, вчителі, які з задоволенням та затамувавши подих спостерігали за казковим дійством, що розгорталось на імпровізованій музейній сцені.
2 червня на суд самої допитливої та вимогливої публіки були запропоновані театралізовані постановки музичного театру «Менестрелі», зокрема, була показана вистава «Три крокодили» та музична фантазія Оксани Осадчук за мотивами твору Миколи Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки», остання була презентована у виконанні старшої групи цього ж театру.
Яскраво підібраний одяг акторів, вишукана та тонка гра на сцені, не залишили байдужими глядачів, гучні оплески та вигуки «Браво» щораз переривали виконавців. Не зважаючи на зовсім молодий вік, адже на сцені були діти - актори, присутні були приємно здивовані їх цілком зрілою грою та майстровитою невимушеністю.
3 червня Кіровоградська музична школа № 2 імені Юлія Мейтуса знову зібрала в ошатній залі Кіровоградського обласного художнього музею своїх шанувальників, цього разу ними був презентований музичний концерт «Ура! Канікули!».
На сцену один за одним під бурхливі оплески глядачів піднімалися юні виконавці, а саме: Віталій Демцун та Скрипник Дар’я, що виконали відповідно українські народні пісні «Чом, чом ти не прийшов» та «Ой, ти знав нащо брав». За ними на сцену вийшли Олексій Бондар та Владислав Балабась, які разом виконали пісню «Червона шапочка та сірий вовк». Особливо своєю майстерністю вразив публіку Кліментій Сябренко, що разом з концертмейстером Олександром Сербіним виконали легендарну пісню Джона Леннона «Yesterday».
Також у концерті звучали пісні та інструментальні мелодії Косми «Опавшие листья» у виконанні Тетяни Соловйової; Едварда Гріга «Танець із Йольстера» у виконанні Альбіни Петюренко; Євгена Доги - вальс із кінофільму «Мій ласкавий та ніжний звір» у виконанні Олександра Сушкова; Ж. Колодуба - музика до казки Г. Х. Андерсена «Снігова королева» - «Викрадення Кая» у виконанні Софії Мечкалової; кемпферт «Подорожуючи в ночі» у виконанні Ігоря Максименка (концертмейстер Ніна Зубченко) та ін.
Співробітники музею разом із глядачами, щиро вдячні всьому викладацькому колективу та, особливо, юним вихованцям Кіровоградської музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса за подаровані хвилини радості, тепла і надії, адже в наш буремний та складний час, нам так не вистачає душевної гармонії, яка сприяє емоційному спокою суспільства.

Микола Правда - науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool