Кіровоград готується до відзначення Cвітлого Христового Воскресіння

Квітень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 1141 | Коментарі: 0

Підготовка до відзначення у Кіровограді Великодніх свят стало головним питанням на засіданні комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації виконавчого комітету міської ради сьогодні, 8 квітня.

У роботі комісії під головуванням секретаря міської ради Івана Марковського взяли участь керівники релігійних громад міста.
- Свято Пасхи – одне із найвеличніших і найрадісніших свят українського народу, сказав у своєму вступному слові Іван Марковський. - Для нас усіх воно є символом високих духовних цінностей: милосердя, справедливості, торжества добра і справжньої віри.
Іван Марковський відзначив, що із 15 по 22 квітня Песах відзначатимуть іудейські релігійні громади, 20 квітня Великдень святкуватимуть православні християни та римо-католики. А 21 квітня з 16.00 до 20.00, релігійні громади обласного центру будуть проводити хресну ходу від пам’ятника Ангелу-охоронцю по вул. Великій Перспективній до площі Героїв Майдану, де відбудеться святковий молебень, продовжиться хода по вул. Дворцовій до Ковалівського парку. Планується, що в ній візьмуть участь до 1000 осіб. Про це міську раду повідомив пастор релігійної громади Церкви Божої України “Жива Надія”.
Завдання міської влади, наголосив Іван Марковський, зробити все можливе, щоб відзначення Воскресіння Христового пройшло без надзвичайних подій, максимально комфортно для наших громадян. Враховуючи це, відповідним службам, підприємствам та виконавчим органам міської ради необхідно належним чином забезпечити охорону громадського порядку, забезпечити дотримання правил пожежної безпеки в храмах міста, внести необхідні зміни в рух громадського транспорту, які забезпечать віруючим можливість зручно дістатися до церков, а після служби – додому. Крім того, Іван Марковський доручив Головному управлінню житлово – комунального господарства надати допомогу релігійним громадам у відновленні освітлення на території храмів та у вирішенні проблем благоустрою прилеглих до храмів територій.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool