Кіровоград готується до Великодня (ФОТО)

Квітень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 1066 | Коментарі: 0

Хід підготовки до відзначення Великодня став сьогодні, 23 ківтня, предметом обговорення на засіданні комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації під головуванням секретаря міської ради Ігоря Волкова.

У роботі комісії взяли участь представники релігійних громад обласного центру.
Ігорь Волков привітав усіх присутніх з наближенням свята Пасхи – одного з найвеличніших і найрадісніших свят, яке є символом духовних цінностей: милосердя, справедливості, торжества добра і справжньої віри.
26 березня Песах почали святкувати іудейські релігійні громади, 31 березня Воскресіння Христове святкували римо-католики, а 5 травня Великдень відзначатимуть православні християни.
У цей день відбудуться святкові богослужіння, у них, як правило, масово беруть участь мешканці міста. Спільне ж завдання міської влади і релігійних громад, наголосив Ігор Волков, полягає в забезпеченні безпеки і максимального комфорту в цей час для кіровоградців. Враховуючи це, необхідно забезпечити належну охорону громадського порядку, внести зміни в рух громадського транспорту, надати допомогу у відновленні освітлення поблизу храмів та вирішенні проблем благоустрою прилеглих до храмів територій.
За інформацією т.в.о. начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, роботу громадського транспорту під час Великодніх свят в Кіровограді буде подовжено. Пасажирські перевезення здійснюватимуться до першої години ночі травня, а розпочнуться цього дня раніше – о 4.00.
Належна охорона громадського порядку, повідомив заступник начальника міського відділу УМВС України в Кіровоградській області Сергій Коса, буде забезпечена посиленим тризмінним патрулюванням представників міліції в місцях здійснення масових церковних служб та пішохідними нарядами на маршрутах руху людей до храмів.
За інформацією начальника відділу культури і туризму міської ради Анни Назарець, напередодні Великодня на кіровоградців очікує ряд приємних сюрпризів. Із 30 квітня перед будинком міської ради буде встановлена велетенська писанка, розписана за біблійними мотивами місцевими художниками – авторами писанки – переможниці минулорічного “Параду вишиванок” у Києві. Цього ж дня на Театральній площі та у Ковалівському парку будуть експонуватися 4, 5 тисячі маленьких писанок, розмальованих і подарованих рідному місту кіровоградськими дітьми.
У свою чергу, настоятелі храмів та представники релігійних організацій звернулися до міської влади з проханням поновити в ряді місць зовнішнє освітлення біля культових споруд та підремонтувати під’їздні шляхи до деяких церков і молитвенних будинків.
Секретар міської ради надав відповідні доручення керівникам виконавчих органів міської ради

Джерело

фото Ігоря Філіпенка.

Кіровоград готується до Великодня (ФОТО)

Кіровоград готується до Великодня (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool