Кіровоград готується до Великодня (ФОТО)

Квітень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 1081 | Коментарі: 0

Хід підготовки до відзначення Великодня став сьогодні, 23 ківтня, предметом обговорення на засіданні комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації під головуванням секретаря міської ради Ігоря Волкова.

У роботі комісії взяли участь представники релігійних громад обласного центру.
Ігорь Волков привітав усіх присутніх з наближенням свята Пасхи – одного з найвеличніших і найрадісніших свят, яке є символом духовних цінностей: милосердя, справедливості, торжества добра і справжньої віри.
26 березня Песах почали святкувати іудейські релігійні громади, 31 березня Воскресіння Христове святкували римо-католики, а 5 травня Великдень відзначатимуть православні християни.
У цей день відбудуться святкові богослужіння, у них, як правило, масово беруть участь мешканці міста. Спільне ж завдання міської влади і релігійних громад, наголосив Ігор Волков, полягає в забезпеченні безпеки і максимального комфорту в цей час для кіровоградців. Враховуючи це, необхідно забезпечити належну охорону громадського порядку, внести зміни в рух громадського транспорту, надати допомогу у відновленні освітлення поблизу храмів та вирішенні проблем благоустрою прилеглих до храмів територій.
За інформацією т.в.о. начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, роботу громадського транспорту під час Великодніх свят в Кіровограді буде подовжено. Пасажирські перевезення здійснюватимуться до першої години ночі травня, а розпочнуться цього дня раніше – о 4.00.
Належна охорона громадського порядку, повідомив заступник начальника міського відділу УМВС України в Кіровоградській області Сергій Коса, буде забезпечена посиленим тризмінним патрулюванням представників міліції в місцях здійснення масових церковних служб та пішохідними нарядами на маршрутах руху людей до храмів.
За інформацією начальника відділу культури і туризму міської ради Анни Назарець, напередодні Великодня на кіровоградців очікує ряд приємних сюрпризів. Із 30 квітня перед будинком міської ради буде встановлена велетенська писанка, розписана за біблійними мотивами місцевими художниками – авторами писанки – переможниці минулорічного “Параду вишиванок” у Києві. Цього ж дня на Театральній площі та у Ковалівському парку будуть експонуватися 4, 5 тисячі маленьких писанок, розмальованих і подарованих рідному місту кіровоградськими дітьми.
У свою чергу, настоятелі храмів та представники релігійних організацій звернулися до міської влади з проханням поновити в ряді місць зовнішнє освітлення біля культових споруд та підремонтувати під’їздні шляхи до деяких церков і молитвенних будинків.
Секретар міської ради надав відповідні доручення керівникам виконавчих органів міської ради

Джерело

фото Ігоря Філіпенка.

Кіровоград готується до Великодня (ФОТО)

Кіровоград готується до Великодня (ФОТО)


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool