Кіровоград: екскурсія до слідчого ізолятора (фото)

Червень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 0

Нещодвано, за підтримки управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області, з метою профілактики повторної злочинності серед дітей, організовано та проведено екскурсію до слідчого ізолятора м. Кіровограда, участь в якій приймали діти, які перебувають на обліку кримінально-виконавчої інспекції Олександрійського району та м. Олександрії.

Під час проведення заходу, неповнолітні підоблікові були ознайомлені з порядком та умовами перебування в слідчому ізоляторі, а також з організацією несення служби персоналом установи.
У своїй роботі з неповнолітніми Олександрійський міжрайонний відділ кримінально-виконавчої інспекції, працює не тільки з неповнолітніми, що перебувають на обліку в інспекції, а й проводить соціально-виховну роботу з батьками, школами, професійно-технічними училищами, тісно співпрацює з громадськими та релігійними організаціями, адже як вірно зазначив видатний педагог А.С. Макаренко: “Виховання дітей – найважливіша галузь нашого життя. Діти – це майбутні громадяни нашої країни і громадяни світу. Вони творитимуть історію. Діти це майбутні батьки і матері, вони теж будуть вихователями своїх нащадків. Наші діти повинні вирости прекрасними громадянами, хорошими батьками і матерями. Але, це не все: наші діти – це наша старість. Правильне виховання – це наша щаслива старість, погане виховання – це наше майбутнє горе, це наші сльози, це наша провина перед іншими людьми, перед усією країною ”.
Працівники Олександрійського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції проводять соціально-виховну роботу з неповнолітніми у загальноосвітніх навчальних закладах , професійно - технічних училищах міста. В ході таких зустрічей проводяться тренінги, лекції, метою яких є формування патріотичних почуттів, тобто формування громадянина-патріота, вироблення глибокого розуміння громадянського обов'язку, спонукання до фізичного вдосконалення, а також вивченню сторінок історії українського народу. Велика увага приділяється правовому, моральному, релігійному та фізичному вихованню .
Співпрацюючи з Канадською місією "Reality Outreach"(український філіал місія –«Прорив»), 06.03.2013 року приміщенні Олександрійського районного будинку культури був організований відео перегляд фільму, який передає зміст євангелізаційного спектаклю «Брами Раю та полум'я Ада». На заході були присутні засуджені та неповнолітні засуджені, які перебувають на обліку інспекції, а також вихованці дитячого будинку змішаного типу для дітей дошкільного та шкільного віку «Перлинка». Жоден з присутніх не залишився байдужим.

Слід звернути увагу, що в своїй роботі інспекція, не обходить осторонь фізичного виховання. Саме для пропагування здорового способу життя, як невід'ємного елементу загальної культури особистості, проводяться спортивні змагання між неповнолітніми під обліковими Олександрійського міського та районного підрозділів кримінально-виконавчої інспекції. Учасники отримують почесні грамоти та невеличкі подарунки.
Хотілося б окремо згадати про дітей підшефної Новопразької школи-інтернату, робота з якими триває вже протягом багатьох років і приносить свої «плоди»- жодна дитина не була притягнута до кримінальної відповідальності.
Весь комплекс заходів, проведених інспекцією, спрямований на головне завдання - не дати нашим вихованцям оступитися в майбутньому і допомогти тим, що вже оступилися. Адже діти -це наше майбутнє, а виховання підростаючого покоління відповідає потребам українського народу.
В Україні завжди приділяли не аби якого значення вихованню дітей. Найбільш значущими вважали такі якості, як доброта, справедливість, любов до свого народу, працелюбність тощо. З раннього віку дітей залучали до національних ремесел. Навчали різьблення, гончарної справи, лозоплетіння, вишивання, розпису, тощо. Тому, 10.06.2013 року інспекцією було проведено захід з дітьми Новопразької школи–інтернату, спрямований на естетичне виховання. При цьому переслідувалося завдання: виховати любов до праці, що і досі залишається провідним компонентом виховання підростаючого покоління. Діти отримали в подарунок фарби та альбоми для малювання, а найголовніше – це увагу, якої їм не вистачає.
Сучасне виховання в Україні має забезпечуватися прилученням молоді до світової культури й загальнолюдських цінностей. За своїми формами й методами воно повинно спиратися на народні традиції, кращі надбання національної та світової педагогіки. Саме в напрямку виховання достойних синів і дочок нашої держави і працює кримінально-виконавча інспекція.

Нещодвано, за підтримки управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області, з метою профілактики повторної злочинності серед дітей, організовано та проведено екскурсію до слідчого ізолятора м. Кіровограда, участь в якій приймали діти, які перебувають на обліку кримінально-виконавчої інспекції Олександрійського району та м. Олександрії.

Кіровоград: екскурсія до слідчого ізолятора (фото)

Олександр Іванченко
інспектор Олександрійського МРВ КВІ
управління ДПтС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool