Кіровоград: Ефективний сервіс

Травень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 967 | Коментарі: 0

У січні – квітні 2015 року на антикорупційний сервіс ДФС «Пульс» надійшло 4 звернення від платників податків та громадян стосовно роботи Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області. Традиційно звернення стосувались податкової тематики.

Інформація, що надійшла на сервіс щодо Кіровоградської ОДПІ, перевірена, відповіді на сервіс “Пульс” надані своєчасно.
Нагадуємо, що питання, які надходять, розглядаються протягом доби та вирішуються по суті, відповідно до чинного законодавства. Але є такі звернення, що потребують додаткового опрацювання. У будь-якому випадку, заявник обов’язково отримує повідомлення про результати перевірки даних та вжиті заходи.

Ефективний сервіс «Пульс» (044) 284-00-07 — є каналом комунікації з громадянами, який дозволить остаточно подолати корупцію, ліквідувати перешкоди, що заважають здійснювати підприємницьку діяльність, усунути складнощі у спілкуванні із посадовими особами.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool