Кіровоград: діти теж оформляють закордонний паспорт

Квітень 07, 2015 | Новини | Переглядів: 855 | Коментарі: 0

З 1 квітня 2015 року в Управлінні Державної міграційної служби України в Кіровоградській області розпочато прийом документів з оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон дітям.

Діти до 16 років отримують паспорт строком на 4 роки, з 16 – на 10 років.
Для оформлення закордонного паспорта для дитини до 16 років необхідно подати такі документи: свідоцтво про народження, реєстраційний номер платника податків дитини, квитанції про сплату вартості послуг і вартості бланка паспорта та заяви батьків.
При оформленні паспорта для дітей до 12 років для внесення відцифрованого зображення особи надається також одна фотокартка розміром 10х15 сантиметрів на матовому папері, зображення дитини повинно бути на білому фоні та займати не більше 50% фото, 2 фотографії 3,5х4,5. З 12 років фотографування здійснюється при подачі документів в УДМС в області.
До 12 років до електронного носія закордонного паспорта відбитки пальців особи не вносяться, з 12 років відбитки скануються за заявою батьків.
Вартість біометричного паспорта, оформленого у звичайному режимі (20 робочих днів), становить 348,15 грн., у терміновому порядку (7 робочих днів) – 435,30 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон без електронного носія за 20 робочих днів складає 291, 15 грн., за 7 робочих днів – 378,30 грн. З 16 років, окрім цих платежів, за оформлення паспорта також стягується державне мито, розмір якого відповідно становить 170 та 340 грн.
До внесення змін у Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» Управління ДМС в області продовжуватиме надавати послуги з оформлення та видачі проїзних документів дитини.
З 1 квітня 2015 року припинено надання послуги з внесення відмітки про дітей та вклеювання фото у паспорт громадянина України для виїзду за кордон батьків.

УДМС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool