Кіровоград: день відкритих дверей для безробітних (ФОТО)

Червень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1665 | Коментарі: 0

Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості провів день відкритих дверей – в центрі уваги молодь, яка шукає перше робоче місце

Кілька сотень безробітних завітали сьогодні на день відкритих дверей до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Захід солідний і масштабний, а ще зважаючи на час проведення – початок літа, пору, коли молодь, закінчуючи навчання, отримує дипломи про освіту, вкрай потрібен саме для молодих спеціалістів, які розпочинають пошуки першого робочого місця.
Із презентацією послуг служби зайнятості Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості ознайомилася і заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух.
- Питання працевлаштування безробітного населення серед головних, яке ставить Президент України владі на місцях, - зазначила Галина Пастух.
Ситуацію на ринку праці заступник голови ОДА вважає складною, але разом з тим і контрольованою.
- На сьогодні Кіровоградщина одна із перших областей розробила нову програму зайнятості в рамках нового закону про зайнятість населення. Програма уже затверджена депутатами обласної ради. Вона насичена досить амбітними завданнями стосовно збільшення кількості зайнятості населення, зниження кількості безробітних, рівня безробіття. Так, щороку планується працевлаштовувати більше 17 тис. осіб, - продовжила далі Галина Пастух.
Вона також відзначила, що владу хвилює і питання працевлаштування молоді. А тому подібні заходи, як сьогоднішній день відкритих дверей у центрі зайнятості, мають проводитися якомога частіше, щоб молоді люди, та й не тільки, мали більш ширші можливості ознайомитися із усіма наявними пропозиціями від роботодавців, а також із усім спектром послуг, що може їм надати центр зайнятості, адже це може бути не лише усім звичне працевлаштування, а й підтримка у відкритті власної справи, або ж допомога у перекваліфікації чи профнавчанні.
Галина Пастух поспілкувалася із кількома молодими спеціалістами, які в пошуках роботи прийшли до центру зайнятості. Молоді люди були досить невибагливі у власних вимогах до бажаного робочого місця. Юна медсестричка, яка щойно закінчила медколедж ім. Мухіна, згодна працювати із мінімальною заробітною платою – вакансія для неї уже знайшлася в обласному онкологічному диспансері. Дещо складніша ситуація для її колеги із санстанції, ця служба переживає реорганізацію, тому й дівчині доводиться шукати нове місце роботи, оскільки має неповну вищу освіту - пошуки ускладнюються. Проте поза увагою проблеми дівчини не лишилися, заступник голови ОДА доручила профільному управлінню облдержадміністрації допомогти молодому спеціалісту. Жоден працівник після вивільнення посади у структурі санепідемслужби без роботи лишитися не повинен – наголосила Галина Пастух.
Заступник голови облдержадміністрації поспілкувалася не лише з молодими спеціалістами. Одна із клієнток центру зайнятості, яка прийшла за ваучером, на навчання, отримала його безпосередньо від посадовиці. Галина Пастух розпитала жінку про умови навчання – так, перекваліфікацію вона проходитиме у Кіровоградському кібернетико-технічному коледжі, навчання триватиме рік і коштуватиме трохи більше 11 тис. грн. Надзвичайно важлива деталь у цьому плані – навчатиметься жінка за державні кошти, витрати якраз і покриває спеціальний ваучер від центру зайнятості.
Зрозуміло, що Галина Пастух не могла не поцікавитися і наявними вакансіями. У відділі роботодавців, де центр зайнятості приймає від підприємців заявки про вільні робочі місця, заступник голови ОДА зустріла Тетяну Ківу. Тетяна Ківа - знаний у Кіровограді приватний підприємець, саме вона готувала кілька років тому пиріг-рекордсмен на День міста. А для працівників центру зайнятості вона іще й один з найбільш соціально відповідальних роботодавців – лише протягом останнього року вона створила на своєму підприємстві близько десятка нових робочих місць, і на роботу приймає переважно молодих спеціалістів. Тетяну Іванівну не лякає той факт, що молодих спеціалістів іще треба навчати в процесі роботи, бо ж усім відомо, що теоретичні знання це одне, а практичні навички – зовсім інше, а не лякає тому, що держава відшкодовує витрати підприємця по створенню нового робочого місця протягом року, а за рік безпосередньої роботи на виробництві можна підготувати висококваліфікованого працівника. Тетяна Ківа схвально ставиться до нового закону про зайнятість і цінує ту підтримку, яку надає підприємцю держава щодо створення нових робочих місць.
День відкритих дверей у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості триватиме сьогодні протягом усього дня – ярмарки вакансій, семінари, "круглі столи" за участі роботодавців, влади, представників громадських організацій – ось далеко не повний перелік заходів порядку денного, тож програма на день більш ніж просто насичена.

Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості провів день відкритих дверей – в центрі уваги молодь, яка шукає перше робоче місце

Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості провів день відкритих дверей – в центрі уваги молодь, яка шукає перше робоче місце


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool