Кіровоград: читацька конференція «Подвиги у спадок»

Грудень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

В Народному музеї 170-ої танкової бригади, яка визволяла Кіровоград в січні 1944 року, НВК «Кіровоградський колегіум» відбулася учнівська читацька конференція «Подвиги у спадок».

З привітальним словом звернулася до всіх присутніх заступник директора з виховної роботи Людмила Шиян.
Зі своїми спогадами про події Великої Вітчизняної війни поділилася кіровоградська підпільниця і партизанка Марія Петрівна Майданюк.
Вона розповіла про діяльність місцевих підпільників у роки окупації нашого міста німецько-фашистськими загарбниками, їх подвиги.
Іван Федорович Анастасьєв розповів про боротьбу партизан в нашому краї.
Завідувач музеєм Валентина Зінченко виступила на тему: «Велика Вітчизняна війна в творчості письменників земляків». Зробила огляд підготовленої виставки творів письменників-земляків про Велику Вітчизняну війну.
Учні ознайомилися також з книгами кіровоградських краєзнавців про Велику Вітчизняну війну на Кіровоградщині.
Зокрема, з книгами Юрія Матівоса «Сторінки безсмертя», книги Костянтина Врадія «Патріоти Кіровоградщини у ворожому тилу», «Лицарі степу», «Незабутнє» та інші, Володимира Шурапова «Ніч над Інгулом».
Цікавими та несподіваними були думки дітей у обговоренні цих книг.
Учні 9-Д класу виступили з дослідженням про життєвий і творчий шлях наших випускників і письменників – учасників Великої Вітчизняної війни, А. Тарковського, Г. Гончаря, П. Негретова. А учні 6-Д класу прочитали вірші А. Тарковського воєнного періоду: «21 июня», «Хорошо мне в теплушке», «Я не был убит на войне», та уривки з книг Г. Гончаря «Заграви над Тясмином», та П. Негретова «Всі дороги ведуть на Воркуту».

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool