«Кіборги» з Кропивницького стали символами мужності в Україні

Жовтень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 1259 | Коментарі: 0

Вся Україна знає про легендарних кропивницьких “кіборгів”, мужніх бійців 3-го полку спеціального призначення Збройних Сил України. Вони завжди на найважчих, найнапруженіших ділянках в зоні бойових дій, вони виконують ювелірні операції, вони одними з перших зустріли ворога.

Друга новела у благодійному марафоні “Серця, опалені війною”, що відбувся у Кропивницькому з нагоди Дня захисника України, була повністю присвячена цій героїчній військовій частині.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

П’ять імен військовослужбовців: Юрій Савельєв, Ярослав Пікаш, Віталій Онойко, василь Петринко і Іван Ткаченко. П’ятеро скромних чоловіків, які ніколи і ніде не ділилися своїми турботами і проблемами, хоча всі мають важкі поранення, всі пережили вимушене перебування на території країни – агресора, де їм робили перші операції в районній лікарні.
Василя Петренка мама Ірина впізнала по оголоеній нозі з хроніки бойових дій в Інтернеті. Мужня жінка ні секунди не вагаючись, вирушила у дорогу, в Росію і забрала сина додму. Надійні тили – вірні подруги, кохані дружини, які завжди поряд, і у побратимів Василя, Юрія Савельєва, Ярослава Пікаша, Віталія Онойка, Івана Ткаченка.

Юрій Савельєв хоче пройти реабілітацію за кордоном, але не має такої можливості – у нього не оформлений закордонний паспорт. Безпосередньо на сцені театру начальник Державної міграційної служби Володимир Гончаренко вручив воїну новенький документ. Це був не останній сюрприх для родинпи: директор М’ясокомбінату “Ятрань” Наталія Артеменко зі словами подяки вручила дружині героя допомогу від усього трудового колективу підприємства.
Два керівники будівельних організацій Петро Ларжевський “Житлобуд” і Микола Осокін – “Купол” взяли на себе турботи з ремонту житла Ярослава Пікаша і Івана Ткаченка. А депутат міської ради Дмитро Терзов, який з перших днів війни опікується допомогою “кіборгам” допоміг ВіталіюОонойку встановити автономне опалення. Родина зустріне зиму вже в теплі.
А дві чарівні жінки, депутати міської ради Катерина Шамардіна і Тетяна Волкожа приготували для мами Василя Петринка свій жіночий сюрприз. Вони знають, що сьогодні найбільше потрібно мамі.

Не залишив без подарунка 3-ій полк спецназу і міський голова Андрій Райкович.
- Ми тісно контактуємо з командуванням полку, - відзначив у своєму вітальному слові очільник міста. – депутати міської ради прийняли окрему програму шефської допомоги частині у поточному році. Декілька серйозних позицій ми вже вирішили. Переконаний, що допомагати українській армії, яка захищає свободу рідної землі – наш спільний святий обов’язок.
Найкращий солдат – нагодований солдат, переконаний Андрій Райкович. Міський голова вручив керівнику полковї їдальні Тетяні Бородіній сертифікат на нове сучасне обладнання для всього кухонного господарства.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool