Інтерактивна програма до Дня Матері (ФОТО)

Травень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1326 | Коментарі: 1

Напередодні святкування в Україні Дня Матері 10 травня 2012 року у Кіровоградському обласному художньому музеї було проведено музейні уроки з інтегрованого курсу «Мистецтво» з розділу «Краса людської духовності» на тему: «Образ Мадонни в мистецтві» для учнів 3 – х класів Загальноосвітньої школи І ступеню «Мрія».

Музейні уроки проведені у художньому музеї мають свої специфічні особливості. Вони відрізняється від звичайних уроків тим, що основним джерелом нової інформації для учнів є не лише розповідь вчителя предметника, фахівця музею в експозиційному залі, а й сама музейна атмосфера, можливість учнів працювати за мольбертом.

   На першому уроці музичного мистецтва учні мали можливість прослухати повідомлення про історію виникнення свята Матері, відповісти на питання вчителя в яких видах мистецтва зустрічається образ матері, послухати в запису уривки музичного твору «Богородиця Діво радуйся», «Аве Марія» Ф.Шуберта у виконанні викладача Кіровоградського музичного училища Оксани Шпудейко, а також зробити аналіз прослуханих творів. Переглянути експонати та прослухати розповідь наукового співробітника про особливості написання ікон Божої Матері та зображення Мадонни - художників епохи Відродження Леонардо да Вінчі, Рафаеля Санті та виконати творче завдання.
Розпочався другий урок з повідомлення теми уроку та декламації уривку вірша Романа Завадовича «Молитва за маму» у виконанні учениці 3-го класу, далі учні прослухали бесіду, ознайомилися з постійно діючою експозицією залу сакрального мистецтва де переглянули ікони із зображенням Божої Матері та експозицію приурочену Дню Матері.
А далі відбулося саме цікаве дійство – це практична робота – малювання портрету своєї матусі… Саме на цьому етапі і розкрилися творчі здібності та хист учнів, настільки захоплено зображували своїх матусь пригадуючи колір очей та волосся, форму носа та губ, тим більше що багатьом учням пощастило працювати як справжні жудожники, виконуючи портрети матусь на мольбертах та з палітрою в руках. Портрети матусь учні створювали для дарунку найріднішій людині у День Матері.
Підготували та провели музейний урок завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею Олена Степанок, завідуючий відділом музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний спільно з доцентом кафедри дошкільної та початкової освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, кандидатом педагогічних наук, вчителем образотворчого мистецтва Загальноосвітньої школи І ступеню «Мрія» Вікторією Кондратовою та вчителем методистом, вчителем музичного мистецтва Загальноосвітньої школи І ступеню «Мрія» Оленою Калашніковою.

Інтерактивна програма до Дня Матері (ФОТО)

Інтерактивна програма до Дня Матері (ФОТО)

Інтерактивна програма до Дня Матері (ФОТО)      


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool