Хто звільняється від подання декларації про майновий стан і доходи.

Березень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 956 | Коментарі: 0

Податковим законодавством визначені випадки, в яких особи можуть не подавати декларацію про майновий стан і доходи, зокрема, якщо станом на кінець звітного податкового року вони:

- є неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) або держави;
- перебувають у розшуку;
- перебувають на строковій військовій службі.
Також, не подають декларацію особи, які станом на останній день строку подання декларації перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав. Крім того, від подання декларації про майновий стан і доходи звільняються особи у разі отримання доходів:
- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;
- виключно від одного податкового агента незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених Податковим кодексом України;
- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок;
- у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою;
- від двох і більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами не перевищує у 2012 році 128760 грн.
Звертаємо увагу, що доходи, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, визначені ст.165 Податкового кодексу України. Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначено ст.179 Податкового кодексу України.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool