You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Громадська рада підтримала звернення міського голови щодо неутворення районних у місті рад

Жовтень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1240 | Коментарі: 0

18 жовтня у Кіровоградській міській раді відбулось третє засідання міської Громадської ради. У роботі Громадської ради взяли участь Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус та секретар міської ради Ігор Волков.

В порядку консультацій з громадськістю, Олександр Саінсус вніс на розгляд ради звернення щодо неутворення у Кіровограді районних в місті рад.
Коментуючи позицію міської влади з цього питання, Олександр Саінсус пояснив, що сучасне суспільство живе в нових ринкових умовах, зовсім відмінних від тих, які були 20 років тому. В той же час система управління в органах місцевого самоврядування залишилась з минулих часів. Міська рада і її виконавчі органи повинні сьогодні зосередити свої зусилля на іноваційних проектах, забезпечити сприятливий інвестиційний клімат на своїй території.
Олександр Саінсус звернув увагу, що з наукової точки зору оптимальною є кільтість депутатів у місті, визначеною з розрахунку 1 депутат на 5 – 10 тисяч населення. В Кіровограді, в міській, районній та Новенській селищній радах налічується 212 депутатів, що значно перевищує рекомендовані показники.
Спрщення системи управління в органах місцевого самоврядування дозволить не твльки отримати економічний ефект у вигляді щорічної економії бюджетних коштів у сумі близько 1,5 мільйона гривень від позбавлення необхідності утримання апарату, який обслуговує районні ради, а й зробить можливим оперативніше фінансувати соціальні програми, оскільки бюджетні кошти не будуть транзитом проходити через рахунки районних рад. Проте всі центри надання соціальних послуг мають залишитись максимально наближеними до людей, у тих же приміщеннях, де вони функціонують сьогодні.
Олександр Саінсус відзначив також, що мова не йде про ліквідацію Ленінської і Кіровської рад уже сьогодні, вони відпрацюють свою каденцію, а вже чергових виборів до них не буде.
Секретар міської ради Ігор Волков ознайомив членів Громадської ради з проектом рішення Кіровоградської міської ради про неутворення районних у місті Кіровограді рад. Він також звернув увагу присутніх на досвід інших міст України в реформуванні своїх органів місцевого самоврядування. За його інформацією, Львів відмовився від утворення районних рад ще у 1995 році, Одеса у 1998, Черкаси і Харків – у 2009, відмовились від утворення районних рад Запоріжжя, Миколаїв, Горлівка, Макіївка.
Ігор Волков звернувся також до членів Громадської ради з проханням надавати свої пропозиції щодо організації системи управління у місті Кіровограді.
Громадська рада більшістю голосів підтримала ініціативу міської влади щодо реформування оранів місцевого самоврядування.

джерело
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool