Галина Пастух: Кожна дитина має право на родину

Січень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1520 | Коментарі: 0

Заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух прокоментувала результати діяльності служби у справах дітей облдержадміністрації крізь призму завдань Президента України щодо реалізації та захисту прав дітей. 

Куратор гуманітарної галузі наголосила, що органи виконавчої влади максимально приділяють увагу реалізації головних напрямків державної соціальної політики, зокрема у сфері захисту прав дітей. 

- Ми добре розуміємо завдання Президента України щодо необхідності розвитку прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, усиновлення, опіки і піклування, тому в області значна увага приділяється створенню належних умов для виховання, навчання і розвитку творчих здібностей дитини саме у родині, - зауважила Галина Пастух.
- Під час брифінгу Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка нашу область було відзначено серед лідерів за станом влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, тому ми не маємо права збавляти темпів, адже кожна дитина має право на родину.
За словами Галини Пастух, на Кіровоградщині в 2011 році у прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу влаштовано 47 осиротілих дітей. Всього в області функціонує 192 прийомні сім'ї та 29 дитячих будинків сімейного типу, де загалом виховується 517 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 14% від загальної кількості таких діток. Загалом сімейними формами виховання в області охоплено 73% дітей-сиріт.
Галина Пастух також проаналізувала ситуацію із реалізацією в області іще однієї із вимог Президента, яку озвучив під час брифінгу Юрій Павленко, - створення належних умов для збереження здоров'я дітей, забезпечення вакцинами та доступу до високоякісних медичних послуг.
- Це питання знаходиться на особливому контролі влади, - зазначила Галина Пастух. Вона запевнила, що необхідними препаратами забезпечені діти, хворі на фенілкетонурію, онкогематологічні захворювання та цукровий діабет.
Що стосується ситуації з охопленням профілактичними щепленнями, Галина Пастух зазначила, що в 2011 році цей показник дещо знизився через пізнє надходження вакцин. Водночас, як позитив, вона відзначила значне зменшення відмов батьків щодо проведення щеплень.
Галина Пастух також торкнулася теми щодо реалізації права дітей-інвалідів на освіту. - Минулого року в області активізовано роботу у напрямку забезпечення доступу діток з обмеженими фізичними можливостями до освіти. На даний час більшість навчальних закладів області є доступними для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Торік було визначено та затверджено перелік опорних загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів з впровадження інклюзивного навчання в області та розроблено Положення про такий заклад. Найактивніше цей напрямок роботи реалізується в Кіровограді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool