Фестиваль «Калиновий спів» стартував на Кіровоградщині

Травень 28, 2021 | Новини | Переглядів: 1280 | Коментарі: 0

Ювілейний ХХХ всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» стартував у Кропивницькому сьогодні, 28 травня.

Цьогоріч фестиваль проходить у дистанційному форматі.

Заходи розпочалися на подвір’ї обласної філармонії за участю керівництва облдержадміністрації та обласної ради.

Традиційно учасники уквітчали кущі калини, висаджені до 10-ої та 15-ої річниць фестивалю.

Почесну місію виготовлення та презентації головного фестивального рушника надали творчій делегації Олександрівської селищної ради.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступниця голови ОДА Світлана Лобанова.

««Калиновий спів» є ровесником Незалежності України! Фестиваль є унікальною «візитною карткою» Кіровоградщини, приводом для гордості й захоплення тисяч шанувальників народного аматорського мистецтва по всій Україні. Ви бережете традиції, ви хранителі нашоі історії», - привітала учасників заходу Світлана Лобанова.

У конкурсній програмі ХХХ фестивалю своє мистецтво представлять кращі аматорські хорові колективи Кіровоградщини, гості з Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Чернігівської областей.

Нагадаємо, «Калиновий спів» започаткований управлінням культури і туризму облдержадміністрації та обласним Центром народної творчості.

За роки існування «Калиновий спів» завоював популярність та любов численних шанувальників народного пісенного аматорського мистецтва та здобув загальнодержавне визнання. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool