Епідеміологічна ситуація у місті Кіровограді залишається спокійною

Листопад 27, 2013 | Новини | Переглядів: 950 | Коментарі: 0

Про це на прес-конференції у міській раді повідомив начальник Кіровоградської міжрегіонального управління державної санітарно-епідеміологічної служби Сергій Сидоренко.

За словами спеціаліста, на даний час у місті вірусів грипу не виявлено.
За прогнозами експертів, у нинішньому сезоні мають циркулювати штамми вірусів грипу А/Вікторія, А/Каліфорнія та новий для нас тип грипу вірус типу В/Массачусетс. Сергій Сидоренко нагадав, що найбільш ефективним способом профілактики захворюваності на грип є вакцинація. Вакцинацію можна пройти у будь-якій поліклініці, вакцини є в усіх поліклінічних аптеках. Серед тих, що дозволені до використання в Україні і які здатні захистити від штаммів грипу, – Інфлувак (Нідерланди), Флюарикс (Німеччина) та Ваксигрип (Франція). Вартість однієї вакцини складає близько 70 гривень.
Сергій Сидоренко звернув також увагу кіровоградців, що при перших симптомах грипу – а це підвищення температури до 38 градусів й вище, біль у м’язах, головний біль, нежить, кашель, біль у горлі, необхідно негайно звертатися до медиків, адже самолікування може призвести до ускладнень.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool