Епідемічна ситуація з малярії

Січень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1483 | Коментарі: 0

В Кіровоградській області за період 2008-2011 років зареєстровано 17 випадків захворювання на малярію та виявлено 4 носії збудника малярії.

Всі хворі та носії збудника малярії мешканці області, які повернулись після перебування з країн Африки. В 2008 році 1 хворий на тропічну малярію помер від ускладнень. Місцевих випадків малярії в області зареєстровано не було.
В області забезпечено облік осіб, які повернулися з країн неблагополучних по малярії та їх медичне обстеження з лабораторними методами досліджень. В осередках по місцю проживання хворих та носіїв збудника проводяться протиепідемічні заходи.
З метою попередження захворювань на малярію серед громадян країни, або осіб без громадянства, які від'їжджають за кордон та повертаються в Україну, запобігання виникненню випадків захворювання та розповсюдження цієї небезпечної хвороби серед населення України, головним державним санітарним лікарем України видано постанову від 07.11.2011 № 19 «Про заходи щодо профілактики малярії в Україні».
Туристичні фірми та організації, які направляють туристів та працівників в країни ендемічні з малярії повинні ознайомлювати осіб, які від’їжджають за кордон з (пам’ятками) рекомендаціями щодо профілактики малярії!

За період з 2008-2011 роки на територію України з 29 країн далекого зарубіжжя та СНД заїхало 143 хворих на малярію, у 9 з них захворювання закінчилось летально. Питома вага громадян України від загальної кількості хворих становила 70,6%, іноземних громадян 29,4%. Триденна малярія (P. vivax) за цей період складала 14%, що при наявних сприятливих умовах, підвищує ризик виникнення місцевих випадків малярії та розповсюдження захворювання серед населення України.

Лікар епідеміолог обласної санепідстанції Задорожна Т.В.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool