Допомога по вагітності та пологах податком на доходи фізичних осіб не обкладається

Серпень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1060 | Коментарі: 0

Що стосується податкового законодавства, то відповідно до підпунтку 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України суми допомоги по вагітності та пологах не входять до складу оподатковуваного доходу, а тому податок на доходи фізичних осіб з таких сум не утримується.

Однак, 1 липня 2013 року набув чинності Закон України від 14.05.2013 р. № 231-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії» відповідно до якого, суми допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами входять до бази нарахування єдиним соціальним внеском. Це означає, що період перебування у відпустці по вагітності та пологам буде враховуватися до страхового стажу.

Незважаючи на те, що виплата допомоги по вагітності та пологам виплачується за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, нарахований на таку допомогу єдиний соціальний внесок сплачує роботодавець за рахунок власних коштів. Розмір ставки ЄСВ - 33,2% - сплачується за рахунок роботодавця, 2% - утримується з працівника.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool