До 11 років позбавлення волі засуджено діючого та колишнього співробітників Управління СБУ в Кіровоградській області

Серпень 07, 2015 | Новини | Переглядів: 1367 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровоградської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно оперуповноваженого ВБКОЗ УСБУ в області та колишнього заступника начальника слідчого відділу УСБУ в області у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, п.5,12 ч.2 ст.115 (закінчений замах на вбивство), ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 (носіння, зберігання, придбання вибухових речовин без дозволу), ч.2 ст.359 (незаконне придбання та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) КК України.

Вказані особи обвинувачувалися у вчиненні закінченого замаху на вбивство колишнього голови наглядової ради одного з найбільших підприємств регіону, народного депутата України шляхом застосування вибухового пристрою. Мотивом до скоєння злочину стала відмова потерпілого придбати у одного із засуджених земельну ділянку, вартість якої складає близько 4 млн грн, та викриття ним незаконної оборудки з цією землею.
Кіровський районний суд м. Кіровограда призначив обвинуваченим покарання у виді 11 років позбавлення волі та позбавив їх спеціальних військових звань.

Крім того, за позовом прокуратури господарським судом скасовано незаконний державний акт на право власності на земельну ділянку, яка фігурувала у кримінальному провадженні, та повернуто її громаді селища Нове м.Кіровограда.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool