Держтехногенбезпека:У новий рік з відповідальним ставленням до правил пожежної безпеки

Січень 12, 2012 | Новини | Переглядів: 1657 | Коментарі: 0

Щороку під час святкування Новорічних та Різдвяних свят різко зростає кількість виникнення пожеж у житловому секторі. Тільки за одну добу 1 січня 2012 року в державі зареєстровано 232 пожежі, з них у житловому секторі – 148 пожеж. На цих пожежах загинуло 26 осіб, 16 травмовано. Вогнем знищено 58 будівель.

На щастя, в області Новорічна ніч минулася порівняно спокійно. Та вже впродовж першої декади 2012 року на території Кіровоградщини виникло 20 пожеж, на яких загинуло 6 людей. 5 з них, у тому числі 2 жінки, позбулися життя через необережне поводження з вогнем при палінні. Не менш поширеною причиною пожеж з фатальними наслідками є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та електроприладів. За подібних обставин загинула жінка, яка сушила речі на електрообігрівачі, що в результаті зайнялися.
Шановні громадяни! Пожежі у житловому секторі становлять майже 80 відсотків від їх загальної кількості. Найчастіше вони трапляються через необережне поводження громадян з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електрообладнання та печей.
Паління не лише напряму шкодить здоров’ю, отруюючи ваш організм. Необережно кинуті непогашені недопалки можуть привести до пожежі. А якщо ви палите в ліжку, то потрапляєте безпосередньо у зону смертельного ризику.
Будьте обережні під час використання відкритого вогню у побуті. Не залишайте без нагляду запалені свічки, гасові лампи тощо.
Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні газового і електричного обладнання та устаткування. Слідкуйте за справністю електропроводки вашого помешкання, не перевантажуйте електромережу одночасним ввімкненням декількох приладів значної потужності. Виходячи з дому, вимикайте електроприлади з розеток.
Обігріваючи домівки за допомогою печей, дотримуйтеся правил пожежної безпеки. Перевіряйте справність димоходів та своєчасно очищуйте їх від сажі. Не залишайте розтоплені печі без нагляду та не доручайте його малолітнім дітям. Не сушіть і не складайте на печах одяг і дрова. Не користуйтеся печами та грубами, які мають тріщини. Не розміщуйте паливо й інші горючі матеріали безпосередньо перед топковим отвором, перед ним обов’язково повинен бути притопочний лист.
Подбайте про те, щоб ваша малеча не мала доступу до сірників та інших небезпечних предметів.
Будьте обережними і відповідальними, бережіть себе і свої домівки від вогню!

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool