Держтехногенбезпека:Рейдові перевірки місць проведення новорічних святкувань (ФОТО)

Грудень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1808 | Коментарі: 0

Переважна більшість заходів по святкуванню Новорічних та Різдвяних свят проводитиметься у закладах культури, школах та дитсадках. 

Організація свят – це досить серйозна та відповідальна робота. Тут важливо не лише створити гарний настрій усім учасникам, а й подбати про їх безпеку, перш за все – пожежну. Адже традиційні атрибути новорічних ранків та вечірок – ялинки, електрогірлянди, бенгальські вогні, хлопавки, піротехнічна продукція тощо, належать до пожежонебезпечних.
Відповідальними за пожежну безпеку при влаштуванні новорічної ялинки в громадських приміщеннях установ або організацій є їх керівники. Безпека свята залежить у першу чергу від належної організації роботи та суворого дотримання протипожежних вимог. Як вони виконуються, напередодні свят перевіряють працівники Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області. Такі рейдові перевірки проходять в усіх населених пунктах Кіровоградщини.
Днями учасники рейду побували у дитячому садочку № 65 та загальноосвітній школі № 17 м. Кіровограда. У дитсадку приготування до свят були саме у розпалі: вихователі прикрашали ялинку та зал. Перевіряючі переконалися у наявності двох виходів з приміщення, де проводитимуться ранки, вогнегасників, надійності встановлення ялинки, ознайомилися з журналом інструктажів з техніки безпеки. Методист навчального закладу розповіла, що напередодні святкових ранків проведено не лише інструктажі з вихователями, бесіди з батьками та малюками з правил пожежної безпеки, а й практичні заняття по евакуації з приміщення у випадку небезпеки. Директор сімнадцятої школи, окрім святково прибраних приміщень, показав і накази по навчальному закладу, у яких йдеться про заходи безпеки під час проведення новорічних свят.
Загалом у обласному центрі перевірено 83 об’єкти. В основному - навчальні заклади та заклади культури. Слід зазначити, що їх керівники з усією відповідальністю підготувалися до свят. Призначено відповідальних за пожежну безпеку, проведено протипожежні інструктажі з працівниками, задіяними в забезпечені пожежної безпеки місць проведення свят, дотримано вимоги до шляхів евакуації, електричної ілюмінації та гірлянд, без порушень правил пожежної безпеки встановлено ялинки, є вільний доступ до приміщень, де встановлено телефони та таблички із зазначенням номеру виклику пожежно-рятувальних підрозділів "101". Крім ялинки, ще одним обов'язковим атрибутом новорічного свята мають бути вогнегасники. І саме на їх кількість та дату перезарядження звертали увагу інспектори державного пожежного нагляду при перевірці святково прибраних зал. Не обійшлося і без недоліків. Так, на 10 об’єктах виявлено недостатню кількість вогнегасників, на що вказано керівникам відповідними приписами.
Під час перевірок інспектори також проводили роз’яснювальну роботу, роздавали листівки із застереженнями. Тож сподіватимемося, що свята пройдуть весело і, головне, безпечно.
 Управління Держтехногенбезпеки та управління МНС в області

Управління Держтехногенбезпеки та управління МНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool