Держтехногенбезпека: Повчальні бесіди з громадянами групи ризику

Квітень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1259 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині триває робота по профілактиці пожеж у житловому секторі. Працівниками Управління Держтехногенбезпеки в області проводяться відпрацювання населених пунктів з метою недопущення пожеж у приватних домоволодіннях, під час яких особлива увага приділяється помешканням громадянам, що відносяться до групи ризику. Про це Інтернет-видання  «FOTOINFORM» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

В Олександрійському районі такі рейди проведено в населених пунктах Червонокам'янської, Новопразької, Олександрівської та Дівочепільської сільських рад. Спільно з представниками місцевого самоврядування інспектори відвідували громадян, які потрапили в скрутні життєві обставини: не мають роботи, зловживають алкоголем тощо. Саме їхня недбале відношення до себе та до оточуючих часто стає причиною біди. Порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні печей, експлуатації електронагрівальних приладів у оселях таких господарів досить поширене. Тож інспектори провели повчальні бесіди, пояснили, які наслідки може мати таке відношення до власної безпеки, роздали листівки з правилами пожежної безпеки в побуті.

Слід зазначити, що неблагонадійні громадяни перебувають на обліку в сільрадах і виховна робота з ними проводиться. Та, на жаль, до покращення ситуації ще далеко.
У Долинському районі під час рейдів особлива увага приділялася багатодітним сім’ям, що пов’язано з весняними шкільними канікулами. Хоча сімейки й немаленькі й проблем у них вистачає, та відношення до правил пожежної безпеки тут шанобливе. Все ж, безпосереднє спілкування дітей та батьків з інспекторами не зайве, адже розповіді людей у формі про причини пожеж, про небезпечність ігор з вогнем краще допоможуть малечі зрозуміти важливість дотримання правил безпеки, застережуть їх від необачних вчинків.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool