Державтоінспекція Кіровоградщини нагадує водіям: на відпочинок - з новими силами!

Червень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 849 | Коментарі: 0

Почався сезон літніх канікул та відпусток, більшість людей вирушають на відпочинок. Плануючи далеку поїздку на власному транспорті, потрібно підготуватися до неї відповідально.

Варто пам’ятати, що від стану транспортного засобу, а також фізичного та емоційного стану водія залежить не тільки його життя і здоров'я, а й інших учасників дорожнього руху.
Здоровий сон та відпочинок – головне правило водія. Але дотримуються цієї вимоги безпеки далеко не всі.
Багато водіїв сідають за кермо невиспані та втомлені. Стомлення в результаті тривалого водіння автомобіля відрізняється від того стану, який викликаний важкою фізичною роботою. Керування автомобілем створює найбільше навантаження не на м’язи тіла, а на центральну нервову систему. При стомленні знижується увага водія, з’являються помилки в його діях, погіршується координація рухів. Найчастішим і небезпечним проявом стомлення є сонливість.
Сонливості сприяють такі чинники: недостатній сон перед поїздкою, багато вжитої важкої їжі, монотонність дорожньої обстановки. Людина втрачає відчуття швидкості й дистанції, але продовжує вести машину. У такому стані, керуючи автомобілем автоматично, водій може проїхати багато кілометрів шляху. Такий стан нерідко призводить до дорожньо-транспортних пригод, причому, як правило, це найтяжчі випадки.

Аби водію не почуватися втомленим, варто притримуватися декількох правил перед поїздкою:
- Тривалість сну перед керуванням повинна бути не меншою 7 годин;
- Не приймати ліки та заспокійливі препарати, які викликають сонливість;
- Забезпечити приток свіжого повітря в салон автомобіля;
- Кожні 2 години варто робити 15-хвилинні паузи, аби попити кави, розім’ятися та відпочити від монотонності дороги.

Державтоінспекція Кіровоградщини нагадує водіям, що немає нічого ціннішого за життя людини. Краще приїхати пізніше, аніж внаслідок перевтоми скоїти непоправне та жалкувати про це все життя. Бережіть власне життя та життя інших учасників дорожнього руху!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool