Депутати обласної ради одноголосно підтримали ініціативу голови ОДА Сергія Кузьменка

Січень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1283 | Коментарі: 0

Сьогодні відбулося позачергове засідання дев'ятої сесії обласної ради сьомого скликання, на розгляд якої було винесено одне із ключових питань – підвищення з 1 січня 2017 року на 2 тарифні розряди посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних працівників освітніх установ, що фінансуються за рахунок обласного бюджету.

Ще на початку 2017 року голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко виступив з ініціативою про підвищення заробітної плати усім освітянам на Кіровоградщині. 3 січня відповідний проект рішення надійшов на розгляд депутатів Кіровоградської обласної ради.

Ним передбачалося, що педагогічні працівники освітніх закладів обласного підпорядкування уже з 1 січня повинні отримати підвищену заробітну плату. Це освітяни Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв), Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, Кіровоградського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Кіровоградського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Кіровоградського державного будинку художньої та технічної творчості, Олександрійського педагогічного коледжу імені В.О. Сухомлинського, Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й.Мухіна, Кіровоградського музичного училища, Олександрійського медичного училища та Олександрійського училища культури. Підвищення очікує і на педагогічних працівників 16 професійно-технічних училищ та ліцеїв області, що фінансуються із обласного бюджету.

"За" підвищення зарплат освітянам проголосували усі 48 із зареєстрованих депутатів Кіровоградської обласної ради.
Згідно із рішенням, заробітна плата педпрацівників освітніх закладів та установ, що фінансуються за рахунок обласного бюджету, має зрости не з 1 вересня 2017 року, як визначено урядовою постановою, а вже з 1 січня.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Сергій Шеремет, на ці цілі з обласного бюджету буде виділено близько 14 мільйонів гривень. Загалом на збільшення з 1 січня зарплат працівникам освітніх установ, які фінансуються з місцевих та обласного бюджетів, необхідно 72 мільйони гривень.
- Оцінка фінансової спроможності місцевих бюджетів довела, що це можливо, - підкреслив Сергій Шеремет. За його словами, у зведеному бюджеті наявні 159 мільйонів гривень вільних залишків. Крім цього, у нинішньому році відмічається непогане наповнення дохідної частини зведеного бюджету - за результатами січня темп росту склав 143%.
Сергій Шеремет повідомив, що з 1 січня середній розмір заробітної плати освітян 11 тарифного розряду складатиме 4518 гривень (у 2016 – 2900 грн.), 13 розряду – 6659 гривень (у 2016 році – 4224 грн.).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool