Де аграріям Кіровоградщини шукати гроші на розвиток бізнесу

Березень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 751 | Коментарі: 0

Питання фінансової підтримки аграрного сектору економіки активно експлуатується і державою і фінансовими інституціями. Однак кредитувати фермерські господарства та агрофірми готові не всі фінустанови. ПриватБанк, розуміючи специфіку ведення такого бізнесу, розробив ряд спеціальних пільгових програм.

Найпопулярнішою пропозицією, так би мовити, бестселлером ПриватБанку стала програма «АгроКУБ».

«Популярності проект «АгроКУБ» набрав завдяки швидкості отримання кредиту – буквально за кілька днів та без заставного майна, - розповідає Олексій Харін, заступник директора Кіровоградської філії ПриватБанку. - Не менш привабливим є адаптація умов спеціально для зручності аграріїв – суму збільшено до 1 млн грн, ставка – лише 2%, при цьому перші 6 місяців виплачуються тільки відсотки, наступні 6 місяців – сума боргу з відсотками рівними частинами. Крім того, другий кредит за необхідності можна оформити, не чекаючи погашення першого».

Минулого року 66 аграріїв Кіровоградщини отримали майже 10 млн грн на розвиток бізнесу, і це лише за програмою «АгроКУБ». А з початку нинішнього року вже профінансовано 33 фермерські господарства області на понад 6,6 млн грн.

Вирішити питання розширення парку сільгосптехніки (як вітчизняної, так і імпортної, нової чи тієї, що була у вжитку), не виводячи коштів з бізнесу, можна за допомогою програми Лізинг сільгосптехніки. При цьому строк лізингу становить до 5 років, а сума – від 250 тис.грн, тобто - на будь-який обсяг бізнесу від невеликого сімейного фермерського господарства до великого агропідприємства. Для отримання фінансування не потрібно додаткової застави, дострокове погашення – безкоштовно.

Кредитна лінія «Агросезон» надає можливість агробізнесу вирішити питання фінансування поточного сільгоспциклу, а також забезпечити ефективний розвиток підприємства. При цьому погашення проходить за гнучким графіком з урахуванням сезонності (наприклад, погашення кредиту: грудень – 20%, січень – 30%, лютий – повне обнулення етапу фінансування).

Використовувати кредитні кошти банку в будь-яких ситуаціях, коли необхідно терміново здійснити платіж, а власних грошей на рахунку бракує, допоможе Кредитний ліміт на рахунок . Кредитний ліміт встановлюється без застав, а розмір ліміту розраховується індивідуально й залежить від оборотів за рахунком. З огляду на сезонність бізнесу аграрним підприємствам пропонується особливий графік погашення заборгованості за кредитним лімітом. Після того, як аграрій скористається лімітом, можливе погашення заборгованості протягом 270 днів (9 місяців).

Важливо, що усі види кредитування надаються «живими» грошима й при цьому є можливість придбати необхідне обладнання чи агрокомпоненти дешевше за рахунок збільшення обсягу закупівель і знижок від постачальників – галузевих партнерів банку.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool