COVID-19: За останню добу проведено 15 019 тестувань

Липень 12, 2020 | Новини | Переглядів: 797 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 12 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 678 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 26 у дітей та 96 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 133 особи. Одужали за добу 457 осіб, померли 11 осіб.

▪️ За останню добу проведено 15 019 тестувань, з яких 10 278 методом ПЛР, 4741 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (121) та Закарпатській області (67) та в місті Києві (67).

▪️ МОЗ наголошує, що заради власного здоров’я та здоров’я близьких потрібно користуватися масками й антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції у півтора метра в усіх приміщеннях, де є скупчення людей. При виконанні таких простих правил ризик інфікування коронавірусом суттєво знижується.

▪️ Зараз в українських психіатричних лікарнях перебуває близько 22 тисяч осіб з хронічними психічними захворюваннями, які втратили соціальні зв’язки й потребують щоденного догляду. Психіатрична служба нині потребує суттєвого реформування, над планом якого і працює МОЗ спільно з Міністерством соціальної політики України. До кінця року МОЗ буде прийнято антикризові заходи, щоб психіатричні лікарні не перебували на межі закриття, а були дофінансовані на рівні минулого року.

▪️ Вимоги щодо проведення будь-яких спортивних заходів визначені чинною Постановою уряду 392, яка регламентує карантин у країні. Проведення спортивних змагань, зокрема й марафонів, у вересні-жовтні залежить від подальшої епідеміологічної ситуації.

▪️ МОЗ підтримує постійну взаємодію з іноземними країнами на рівні онлайн-консультацій: проходять онлайн-зустрічі з колегами з Італії, Німеччини, Іспанії, Китаю. Також Україна ввійшла як спостерігач у Комітет з питань безпеки здоров’я Європейського Союзу. Щотижня відбуваються брифінги, в яких Україна також бере участь. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool