Чи турбують кіровоградців проблеми безпритульних людей ?

Січень 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1509 | Коментарі: 1

На засіданні круглого столу, яке відбулось 29 грудня 2011р. в приміщенні Громадської ради з приводу обміну думок по облаштуванню приміщення для надання послуг лазні безпритульним, були присутні представники громадських організацій, управління охорони здоров’я міської Ради, ЗМІ, повідомляє Інтернет-видання «FotoInform».

Засідання круглого столу було ініційоване Кіровоградською обласною громадською організацією «Посол Плюс». Напередодні Нового року членами організації було проведено опитування населення на тему «Чи турбують кіровоградців проблеми безпритульних людей». В опитуванні взяли участь 319 жителів міста та району віком від 20 до 80 років.

 Опитувані відповідали на такі питання:
· Скільки на їх думку безпритульних у м. Кіровограді.
· Особисте ставлення до безпритульних.
· Кому потрібно, щоб безпритульні дотримувались особистої гігієни.
· Яким чином запобігти захворюванню населення інфекційними хворобами від вказаної групи ризику, тобто безпритульних.

Результати свідчать про те, що 93% громадян співчувають та допомагають безпритульним. Щодо кількості, то 61% вважають, що їх більше 1000. Всі опитувані погодились, що безпритульні є носіями інфекційних захворювань.
На питання як можна допомогти безпритульним зберегти власне здоров’я та зменшити ризик захворювання населення
15% опитуваних вважають, що достатньо дотримуватись особистої гігієни, регулярно відвідуючи лазню.
32% відповіли, що при лікарні необхідно влаштувати пункт миття та обстеження безпритульних
33% висловились, що це має бути притулок під наглядом санітарної служби
20% жителів вважають, що повинен бути соціальний пункт комплексного обслуговування, де має бути місце для купання та прання одягу, психолог, медичний працівник.

Які ж шляхи вирішення проблеми миття безпритульних пропонують кіровоградці? Половина готові жертвувати кошти, аби тільки безпритульні мали охайний вигляд. Інша половина готові надавати волонтерську допомогу у вирішенні цієї проблеми. Є також люди, готові надати допомогу в медичному обстеженні вказаної категорії людей.

Всі учасники круглого столу погодились, що проблему потрібно вирішувати разом владі і громаді. Для пошуку шляхів вирішення вказаної проблеми опитування населення продовжується.
Місце для купання безпритульних ще не знайдено. Можливо хтось із читачів відгукнеться, щоб надати допомогу в поставленому питанні. Мова не йде про безкоштовне надання послуг лазні, а про саму можливість вдовольнити людську потребу помитись.

фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.


Чи турбують кіровоградців проблеми безпритульних людей ?


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool