Асоціація міст України стала на захист інтересів Кропивницької громади

Вересень 09, 2020 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

Правління Асоціації міст України звернулося до Президента Володимира Зеленського із відкритим листом з ініціативою про зустріч для обговорення питання захисту конституційних прав громад, - йдеться у повідомлені на офіційному сайті АМУ.

Серед низки конкретних питань, які можна вирішити лише шляхом ефективної співпраці між органами державної влади та органами місцевого самоврядування - забезпечення однакових умов місцевих запозичень. Це питання є актуальним для кількох регіонів, в тому числі і Кропивницького.

Зокрема, представників Кіровоградщини хвилює питання відтермінування Мінфіну у погодженні кредитів муніципалітетам від міжнародних фінансових організацій. На думку Правління АМУ, нині відбувається вибіркове погодження «зверху» кредитів від міжнародних партнерів, фінансових установ, інвесторів для розвитку громад. 

Ситуація на сьогодні така: Мінфін України протягом поточного року погодив дев’яти міським радам 12 місцевих запозичень, з них по внутрішніх кредитах від українських банківських установ. Водночас, ухвалене на аналогічних умовах рішення «Про здійснення місцевого запозичення до бюджету міста Кропивницького у 2020 році» на даний час не отримало погодження від Мінфіну. Як результат обласний центр не має можливості зрушити з місця фінансування ряду важливих для громади інвестиційних проєктів .

Серед актуальних проблем сьогодення, які прагнуть обговорити з Президентом представники Асоціації міст України питання блокування на рівні Центральної влади рахунків комунальних підприємств, що надають послуги теплопостачання. Тож, під загрозою опинився початок опалювального сезону у громадах, як наслідок громадяни можуть залишитися без тепла.

(За матеріалами АМУ)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool