Андрій Ніколаєнко: Завдання Президента України щодо створення нових робочих місць - пріоритетне для Кіровоградської обласної влади

Вересень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1499 | Коментарі: 0

Тема, що стосується початку нового навчального року не втрачає своєї актуальності. Сьогоднішню апаратну нараду перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко розпочав з того, що в черговий раз закликав керівників усіх територій особливо пильнувати за станом освітніх закладів

 Він наголосив, що питання контролю за якісним перебігом освітнього процесу не знімається з порядку денного у роботі кожного голови райдержадміністрації.
Крім того, Андрій Ніколаєнко зауважив, що Президент України вимагає від Уряду прискорити модернізацію освітньої галузі - відповідне доручення Глава держави дав Міністру освіти і науки, молоді та спорту України під час засідання Комітету з економічних реформ.
Як наголосив Андрій Ніколаєнко, є іще одне завдання №1 – профорієнтація, встановлення тісного взаємозв’язку між навчальними закладами і підприємствами, щоб діти розуміли важливість різних професій і спеціальностей, і знали, куди вони підуть працювати після навчання. Особливо це стосується вихідців із сільської місцевості, які прагнуть вчитися на юристів-економістів, знайти роботу в місті і назавжди залишити рідну домівку. Звідси і пріоритет завдання по створенню нових робочих місць, найперше у сільській місцевості, що визначене програмою "Центральний регіон – 2015".
- Президент України поставив завдання перед керівниками територій - активно працювати над створенням нових робочих місць, це завдання залишається пріоритетним у нашій обласній програмі "Центральний регіон-2015". Особливо у селі, - зазначив Андрій Ніколаєнко.
- Наша мета – гнучкий ринок праці. У тому числі – створення кооперативів у сільській місцевості. Ми маємо на Кіровоградщині певний досвід із молочними кооперативами – очевидно, його треба поширювати і на інші галузі, - продовжив він далі.
Андрій Ніколаєнко зауважив, що держава планує організувати 1500 кооперативів, які об'єднають малих і середніх виробників і допоможуть їм вийти на ринки збуту своєї продукції. Перший заступник голови облдержадміністрації переконаний, що керівникам районів варто взяти до уваги цю ініціативу, адже створення сільськогосподарських кооперативів дозволить залучити до роботи, насамперед, і молодих фахівців.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool