Андрій Ніколаєнко: Забезпечення якісної і доступної освіти - одне із головних пріоритетів державної політики України

Серпень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 854 | Коментарі: 0

Питанню підготовки до навчального року з боку обласної влади приділяється посилена увага вже не перший день.

Особистого контролю за відповідністю матеріально-технічної бази, доступністю та якістю освіти голова облдержадміністрації вимагає від керівників усіх територій області. "Одне з ключових завдань яке ставить перед нами Президент України, і чого вимагають люди – це якість освіти. Школа повинна давати дітям знання, з якими можна конкурувати зі своїми однолітками під час вступу до вишів", - наголосив очільник області, відкриваючи апаратну нараду в облдержадміністрації.
Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко розповіла про модернізацію системи освіти, нові державні стандарти, які передбачають вивчення іноземної мови з 1-го класу, починаючи з 2-го класу вводяться основи інформатики, а з 5-го - обов’язкове вивчення другої іноземної мови та інформатики. Вона розповіла, що триває оснащення ЗНЗ комп'ютерною технікою для викладання інформатики у 2-х та 5-х класах, а також швидкісним Інтернетом. Вчителі іноземної мови та інформатики проходять курси підвищення кваліфікації, аби підготуватися до викладання цих предметів у 2, 5 класах. Окрім цього, працюють школи і над створенням власних веб-сайтів: 367 шкіл області, а це 69 %, уже мають свої інтернет-сторінки. Дошкільні навчальні заклади оснастять системами електронної реєстрації. Наразі, за словами Ельзи Лещенко, такі системи вже мають Кіровоград, Олександрія та Олександрійський район: 58 дитячих садочків області запровадили електронну реєстрацію (11% від загальної кількості функціонуючих ДНЗ) і 66 створили власні сайти (13% від кількості функціонуючих ДНЗ).
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool