Андрій Ніколаєнко: Реформування системи швидкої медичної допомоги потребує комплексного підходу

Січень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 963 | Коментарі: 0

На цьому наголосив голова облдержадміністрації сьогодні, під час брифінгу.

Він зазначив, що днями братиме участь у нараді Міністра охорони здоров'я України з приводу запровадження системи екстреної медичної допомоги. Під час цієї наради, за словами Андрія Ніколаєнка, обговорюватимуться проблемні моменти, які потребують рішень центральних органів влади у процесі реалізації реформи швидкої медичної допомоги як в межах держави в цілому, так і на території пілотних регіонів зокрема.
Що ж стосується області, то Андрій Ніколаєнко відзначив, що на Кіровоградщині де-юре центр екстреної медичної допомоги створено, до якого приєднуються станції швидкої допомоги Кіровограда, Олександрії і Знам'янки. Стосовно матеріально-технічної бази, голова облдержадміністрації зауважив, що створеному центру перейдуть й нові автомобілі швидкої медичної допомоги, закуплені минулого року. Він нагадав, що ключовим завданням провадженої реформи є норма про приїзд "швидкої" до місця виклику по місту за 10 хвилин, а по інших територіях – за 20 хвилин. Час у 20 хвилин – це мета, якої необхідно прагнути, вважає керівник області, і реалізувати яку, на його думку, можливо лише за умови комплексного підходу, де будуть враховуватися і поліпшуватися якість дорожнього покриття, маршрути, оснащення "швидких", кадрове забезпечення і GPS-системи. Що стосується останнього, то Андрій Ніколаєнко зауважив, що саме Кіровоградщина – перша серед інших регіонів, має позитивний досвід успішного запровадження GPS-систем у роботі швидких на прикладі Олександрії.
Андрій Ніколаєнко наголосив, що запровадження екстреної медичної допомоги – це ключова складова реформування медичної галузі загалом. Відтак він поставив вимогу перед усіма керівниками територій, і профільними структурами ОДА, такими як управління охорони здоров'я та департаментом фінансів забезпечити успішну реалізацію цієї реформи за відповідними напрямками. На рівні районів – дороги, закупівля медикаментів, кадрова укомплектованість. На рівні області – координація процесу, фінансування матеріально-технічного забезпечення.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool